Strona 35 z 99 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 983

Wątek: Samsung NX

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"[...] manufacturers “game the system” by increasing the ISO without the photographer's knowledge" [EN]:

http://www.luminous-landscape.com/es...acturers.shtml
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

NX11 na dpreview, Daniel kiedy sample?
    the silence is deafening

Początki nałogu

Domyślnie

Wygląda na to, że nx10 jest tak idealny, że można mu co najwyżej ergonomie nieco poprawić. No chyba, że Samsung nas zaskoczy i nx11 zostanie tak naprawdę następcą nx5, a rzeczywisty następca nx10 pojawi się niebawem.

Coś już napisał
    Miasto
    Parzniew

Domyślnie

Eee to to samo co 10
    Z tego co "słyszałem" to coś nowego możemy zobaczyć w pierwszym półroczu, ale sam nie wiem dokładnie co. Na pewno będą obiektywy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A nawet szybciej:

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P = Premium
    ED chyba jak wszędzie
    SSA = Super Sonic Actuator

A poza tym nie wygląda na mały. I zabawny podwojny/dodatkowy pierscien MF dla iFn...
    Z nowości będzie jeszcze wkrótce (miesiąc?) macro 60/2.8 OIS (ze stabilizacją).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 29-12-2010 o 17:43 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

67mm???

Taka srednice ma zoom 18-200 do Sony... Nawet Summilux 25mm 1.4 Leici ma 62mm... Nokton 0.95 Voigtlandera ma 52mm...

Kusiloby mimo tej wielkosci - gdyby szklo wymiatalo osiagami, a Samsung przestal tak mocno odszumiac i odszczegolawiac RAW'y. A najlepiej wywalil\oslabil filtr AA.

Moze sie kiedys stanie, kto wie...
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niom, na rozmiar filtra licytować się nie będę Jeśli porównujemy coś, to z sensem. Będzie (???) 85 mm w m43, to sie zobaczy. 85/1.8 u Canona ma 58mm, 85/1.4 u Sigmy 77mm.
    W zasadzie to pokazuję te nowości Samsunga z czystej ciekawości, bo żadnego z tych szkieł nigdy nie kupię. Mam 30/2 i to w zupełności wystarcza. Może za 3 lata jeszcze 300/4 (do tego czasu Samsung ma czas na zrobienie "profi" korpusu), ale za wiele się nie spodziewam, zwłaszcza, że OIS prawie na pewno wpakują, więc wielkością wyjdzie na to samo co u Canona...
    Jednakowoż, samsung może mieć pewną poważną zeletę: CENY.
    Bo co do tego, że Japonce golą ile wlezie, bez umiaru (obojętnie czy Canon czy Panasonic), to nie mam wątpliwości.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 29-12-2010 o 18:09 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmm... Ta ogniskowa jest dosc dluga po przeliczeniu, do tego swiatlo 1.4... Glebia bedzie bardzo mala.

Podpinam CV 75mm f/2.5 do NEX'a i to juz jest dlugo dla mnie.
    Ciekawe jak sie uda 60mm Macro.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Hmm... Ta ogniskowa jest dosc dluga po przeliczeniu, do tego swiatlo 1.4... Glebia bedzie bardzo mala.
    Z grubsza odpowiednik 135mm. Czyli jeszcze portretówka, choć nie każdy taką lubi. Ciekawe, że odwołują się w tych ogniskowych do tradycji foto, bo przecie pełnej klatki w NX-ie nigdy nie będzie (czego nie można chyba powiedzieć o NEXie) - bagnet za mały.

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Podpinam CV 75mm f/2.5 do NEX'a i to juz jest dlugo dla mnie.
    Ciekawe jak sie uda 60mm Macro.
    Zamiast wsadzać stabilizację w macro, mogli wsadzić właśnie w tę 85. Raz, że równie przydatna (jeśli nie bardziej), dwa, że miejsce by się znalazło, trzy, że konkurencja nie ma takiego obiektywu! Ale widać uznali, że iFn wystarczająco wyróżnia tę 85 na tle konkurencji (jestem odmiennego zdania).

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Strona 35 z 99 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów