właśnie zanabyłem nx100. podzielę się wrażeniami po bliższym spotkaniu ....![]()
właśnie zanabyłem nx100. podzielę się wrażeniami po bliższym spotkaniu ....![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Nie wiem dlaczego tak dużo z Was narzeka że nx100 jest beznadzieny bo "a będzie trzeba kadrować przez LCD" o nie to straszne. A OD CZEGO będzie zewnętrzny wizjer elekroniczny? taki jak w GF1 czy EP2? Zawsze to jakaś alternatywa.
Według mnie nx100 to wspaniały sprzęt, na pewno lepszy niż nexy ale rzeczywiście brakuje u samsunga jasnej 50tki.
Brązowy nx100+ 20/2.8+ 50/? + ta mała lampa
Do tego nieduża stylowa retro torba i można śmiało wyjść na miasto robić zdjęcia
po co więcej.
rysiek... do tego dążę.... jasne ze dwie stałki, wizjer i hejaa lustra nie odpoczywają miedzy zleceniami ;-)
Jedno z porówań nex i nx. Bez przesady z tym "na pewno lepszy niż nex"
http://snapsort.com/compare/Samsung_...ny_Alpha_NEX-5
Ale faktem jest, że dziś widziałem w FJ nx100 za 1888. Czyli konkretnie zaczeła się konkurencja z nex.
zanussi - czy filmy wideo w nx100 są z działającym AF podczas kręcenia?
...chyba nie.... albo czegoś nie włączyłem
heh.... w rzeczy samej - DZIAŁA!!dzięki
![]()
No to dobre wieści. Bo jak to ma być aparat dla całej rodziny to w moim przypadku jakikolwiek MF totalnie odpada ;-)
Jeżeli możesz proszę napisz jak sprawić aby ten AF się ruszył, bo chciałbym sobie to przetestować w sklepie i fajnie by było żebym potrafił się za to zabrać. Co i kiedy trzeba nacisnąć, czy trzyma się przez cały czas kręcenia filmu, czy tylko wciska gdy konieczne wydaje się dostrojenie ostrości? Bo jeżeli to drugie to też wymaga chyba niezwykle uważnego śledzenia ALOMEDa.
kółko nastawcze na kamerkę, wciskając spust rozpoczynasz nagrywanie - nie musisz go trzymać, drugie wciśnięcie spustu kończy nagrywanie, aby aparat ustawiał ostrość automatycznie trzeba wcisnąć przycisk C który umiejscowiony jest na lewej bocznej ściance aparatu zaraz obok złącz HDMI i innych (przycisku nie trzeba trzymać - on po prostu aktywuje AF w funkcji filmu)