Nooo, taką małpkę z obiektywem 10-20 to ja bym chciał, o ile by nie było makabreski w obrazku. Lubię miasto focić takimi obiektywami![]()
Nooo, taką małpkę z obiektywem 10-20 to ja bym chciał, o ile by nie było makabreski w obrazku. Lubię miasto focić takimi obiektywami![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Widziałem to m.zuiko 9-18 - super maleństwo.
A ja dzisiaj "macałem" Samiego nx10 z 30mm/f2 i muszę przyznać, że bardzo pozytywne wrażenie zrobił na mnie. Dobrze się trzyma, całkiem szybko ostrzy, jest lekki i niewielki. Wizjer - naprawdę niezły (choć wiem, że są lepsze).
W systemie brakuje uwa, który przydałby się zapewne bardziej niż nowy naleśnik 20mm.
Marzy mi się następca 1000d jako bezlusterkowiec w takiej formie jak ten nx10.
Dzisiaj w FJ widzialem NX100. Rozczarowal mnie, wielka cegla, na zdjeciach wydaje sie mniejszy. Jest niewiele mniejszy od NX10. E-PL1 tez jest krowa przy kompaktach, NX z nalesnikiem lekko ratuje stawke. Kompakty typu LX3 a tymbardziej S95 nie musza sie bac o konkurencje w kieszeniach.
BTW: coś a propos orientacyjnego porównania wielkości
C-F-K - forever
Na dziś jedynym konkurentem dla kompaktów pod względem wielkości jest NEX z 16/2.8. Panas podobno kombinuje podobnego/jeszcze mniejszego malucha.
CZy ma mone ktos problem podobny do mnie???
Przy probie upgrjdu na nowy FW wyskakuje notsupported!
na optycznych tez jest taki post pod njusem o FW. O co chodzi???
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Nie wiem, u mnie wszystko poszło zgodnie z instrukcją:
"If the running firmware version is below 1.05, then you must upgrade firmware version of 1.15. To use the "i-function", you need to upgrade the firmware version of 1.20 again."
U mnie była wersja 1.04, więc sformatowałem kartę, a następnie wypakowałem NX10_firmware_file_ver_1.15.zip do nx10.zip, wybrałem z menu aparatu body aktualizację korpusu i poszło.
Następnie sformatowałem kartę ponownie, wypakowałem NX10_FW_file_1.20.zip do nx10.zip i wykonałem ponowny update korpusu i wszystko gra.
Jest parę nowych ficzerów![]()
C-F-K - forever