Strona 19 z 99 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 983

Wątek: Samsung NX

Domyślnie

Nie wiem jakiej. Nie sprawdzałem. Ale przecież jakaś chyba jest? Bo niby jak bez lampy? No nie mówię o mocnych lampach. Ale taka jakakolwniek niewielka , żeby doswietlić w słoneczny dzień. Zamiast wbudowanej. to jednak do ceny raczej wypada doliczyć taką błyskotkę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Na papierze wszystko wygląda fajnie, gorzej w parktyce:
    http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples
    Według mnie to w sklepie nikt tych zdjęć nie ogląda. Jak znam życie zdecydują ceny i marketing, a ten jak wiadomo to niesamowicie mocna strona koreańskiego potentata.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Według mnie to w sklepie nikt tych zdjęć nie ogląda. Jak znam życie zdecydują ceny i marketing, a ten jak wiadomo to niesamowicie mocna strona koreańskiego potentata.
    Plus to co pisał akustyk. Sams to najlepszy przyjaciel fotografów w Polsce, imho.
    the silence is deafening

Coś już napisał
    Miasto
    Parzniew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Mając powyższe na uwadze zapytam cię Daniel 1977 wprost: kiedy test nowego evila z nowym naleśnikiem na optycznych?
    Na razie nie mam jeszcze 100, ale możliwe, że wkrótce będę miał obiektywy.
    Przynajmniej taką informację niedawno dostałem.
    NX100 i NX10 to z tego co widziałem to prawie to samo. Co prawda 100 ma najwyższe ISO wyższe niż 10.
    Najprawdopodobniej to tylko kwestia FW, bo żeby używać nowych szkieł iFn w NX10 trzeba wgrać nowy FW.
    Z tego co widzę aparaty trochę różnią się oprzyciskowaniem z tyłu, ale to pikuś.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Nie wiem jakiej. Nie sprawdzałem. Ale przecież jakaś chyba jest? Bo niby jak bez lampy? No nie mówię o mocnych lampach. Ale taka jakakolwniek niewielka , żeby doswietlić w słoneczny dzień. Zamiast wbudowanej. to jednak do ceny raczej wypada doliczyć taką błyskotkę.
    Tu są pokazane dostępne akcesoria.
    Ostatnio edytowane przez Daniel*1977 ; 01-10-2010 o 17:20 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie kumam do czego ma doprowadzić wprowadzenie iFn

Cytat Zamieszczone przez Daniel*1977 Zobacz posta
    [...]Najprawdopodobniej to tylko kwestia FW, bo żeby używać nowych szkieł iFn w NX10 trzeba wgrać nowy FW.[...]
    Żeby ich używać w ogóle, czy żeby korzystać z funkcji iFn?
    C-F-K - forever

Coś już napisał
    Miasto
    Parzniew

Domyślnie

Z tego co mi powiedziano, żeby używać iFn.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nawet fajny ten nowy NX 100 Zdjęcia takie trochę chybił trafił bo jak leje i zimno to trudno się skupić ale jak pojawi się celownik ( oczywiście w rozsądnej cenie ) to będzie fajny zestawik. http://fotofanklub.pl/index.php?opti...nia&Itemid=169 Abym się nie odłączył od grupy dostałem żółty kask...
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nawet fajny ten nowy NX 100 Zdjęcia takie trochę chybił trafił bo jak leje i zimno to trudno się skupić ale jak pojawi się celownik ( oczywiście w rozsądnej cenie ) to będzie fajny zestawik. http://fotofanklub.pl/index.php?opti...nia&Itemid=169 Abym się nie odłączył od grupy dostałem żółty kask...
    przy okazji znalazlem jeszcze jeden argument przeciwko tem wszystkim systemom, facet z takim aparatem w ręku wyglada jak baba, gapiać się w ten LCD i trzymajac to coś w ręku jak jajko nigdy w życiu,

nie chce oczywiscie nikogo urazic ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To żaden argument. Znam wielu operatorów TV, którzy taki sposób kadrowania uznają za normalny. Ja sobie robię celownik z papierka i wsuwam w sanki od lampy o ile takie są. Bo w Sony do USB jest mało kompatybilne i trza przykleić plastrem. Dlatego chybił trafił.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Mam kilka pytań.

1. Czy są już jakieś potwierdzone informacje, że Samsung faktycznie planuje na 2011 rok obiektyw 16-80mm f/3.5-4.5?
    2. Czy wiadomo już coś o obiektywie super-szerokokątnym (np. 10-20mm) dla systemu NX?
    3. Czy wiadomo coś o lepszej lampie (z synchronizacją krótkich czasów, bezprzewodowym sterowaniem) dla systemu NX?

Z góry dziękuję za odpowiedź :-)

Strona 19 z 99 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów