Z masłem trochę offtop. Nie mniej coś jest na rzeczy.
Nie kupuję masła, jak dla mnie niewygodne w użyciu i przede wszystkim za tłuste, celuję w margaryny. Swego czasu, ze dwa lata temu miałem pozytywne doświadczenia co do "Smakowitej", więc kilka dni temu chcąc kupić nowe pudełko tej, którą lubie, a zabrakło na półce, sięgnąłem po smakowitą.
I tu rzecz znana i często spotykana na naszym rynku - jak coś spada z topa, jest zaniedbane przez producentów. Całkiem fajny produkt zmienił się w jakąś "Palmę" czy coś, stracił smarowność i lekko się kruszy. Koniec offtopa.
Ten link wykopał mi się zupełnie przypadkiem, chyba przedwczoraj, więc nie miał na moje zakupy wpływu. Całkowicie nie orientuję się, które targi są toppy branżowe, a które to targi handlowców. Ot, taka ciekawostka, którą dorzuciłem przy okazji rozmów o rozmiarze matrycy.
Nie, nie sugeruję się przy zakupach medalami. Mój wybór dlaczego NX, a nie NEX wyjaśniłem powyżej. Przy jakości obrazka na tym samym poziomie, zwyciężył bardziej konserwatywny design z namiastka wizjera, bardzo udaną.
Poszedłem , wziąłem w ręce i wybrałem.
Rolę medalu tutaj odegrał ten pancake, od którego w ogóle się zaczęło moje zainteresowanie bez lusterkowcami.