Co zapewne widać ja nie jestem wirtuozem PS- a Prawy i lewy dolny róg to maska z gradientem. Do tego filtr rendering z źródłem światła. Po tych „zabiegach” jako, że część świateł zgasła na zdjęciu z powrotem z cienia wydobyłem je pędzlem historii.
Co zapewne widać ja nie jestem wirtuozem PS- a Prawy i lewy dolny róg to maska z gradientem. Do tego filtr rendering z źródłem światła. Po tych „zabiegach” jako, że część świateł zgasła na zdjęciu z powrotem z cienia wydobyłem je pędzlem historii.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Jeśli ktoś miałby ochotę dołączyć dzisiaj na warsztaty Akt w studio to jest jeszcze wolne miejsce.
Zapraszam!
Foto Maciek Czerniewski
Poniedziałek 15 03 godzina 17 Od packshotu do zdjęcia reklamowego.
koszt 250zł
Warsztaty prowadzi Maciek Czerniewski http://www.artfotoprojekt.pl/index.php?str=26&t=o
Warsztaty te są dla osób, które fotografują lub w przyszłości będą fotografowały przedmioty nazywane często też produktami. Posiadają sklep internetowy lub często wystawiają przedmioty na aukcjach. Najpopularniejszą metodą wykonywania takich zdjęć są różnego rodzaju systemy bezcieniowe, które w teorii powinny umożliwić bezproblemowe sfotografowanie różnych przedmiotów a z drugiej strony zdjęcia przy ich użyciu są w większości płaskie i mało interesujące. W trakcie spotkania będziecie mogli dowiedzieć się jak w domowych warunkach przy minimalnej ilości oświetlenia studyjnego ( lub całkiem bez niego ) takie zdjęcia wykonać aby uzyskać satysfakcjonujące efekty. Poza sztuczkami z oświetleniem niezbędna jest wiedza dotycząca samych produktów i o tym też porozmawiamy na warsztatach
Są jeszcze dwa wolne miejsca. Uczestnicy mogą zabrać ze sobą na spotkanie przedmiot, który by chcieli sfotografować lub podczas jego fotografowania napotkali na jakieś trudności.
Zapraszam!
Portret z warsztatów "Portret - pierwsze kroki w studio".
Cześć,
Za zgodą modelki przesyłam jeden z aktów które udało nam się wypracować w studio w ostatnią sobotę.
Proszę o uwagi i opinie odnośnie oświetlenia, kompozycji i ogólnego odbioru zdjęcia.