Strona 50 z 57 PierwszyPierwszy ... 404849505152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To fajnie!

Mogę zatem powrócić do meritum i przypomnę o dwóch terminach zbliżających się warsztatów. Pierwszy z nich to:

Akt w studio w piątek 9 07 o godzinie 17 koszt 200zł.

Jako, że jest już pewien przesyt warsztatami aktu pomyślałem, że może zamiast jednej modelki pozowałyby dwie. Mam takie na oku co się skumplowały i zakładam, że razem fajnie mogłyby pozować. Drugie spotkanie to warsztaty z cyklu

Ślubne zdjęcia w plenerze- miasto odbędzie się w niedzielę 11 07 o godzinie 11 koszt 200zł.

Dalsze terminy spotkań można znaleźć na stronie http://fotofanklub.pl/index.php/joom...yfotograficzne

Wspomnę, że pomimo większości osób data spotkania przypadająca na połowę października może się wydawać bardzo odległa to są już pierwsi chętni na warsztaty we wrześniu i październiku. Osoby zapisujące się na te terminy teraz otrzymują atrakcyjne zniżki.

Zapraszam!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No że bardziej wygląda mi to na po-drodze-zerwane-kwiaty niż bukiet PM, i jeżeli zdjęcia były robione również i po to, żeby sobie je wrzucić do folio ślubnego, to tutaj będzie prawdopodobny zgrzyt.
    Już gdzieś bardziej rozwlekle pisałem ale napiszę i tu - wg mnie zdjęcia z warsztatów (jakichkolwiek, nie tylko ślubnych) powinny służyć przećwiczeniu, nauce, uświadomieniu sobie różnych technik, a nie jako uzupełnienie portoflio. Po przećwiczeniu warsztatowym lepiej sobie indywidualnie zorganizować sesję (nawet z modelką i modelem udającymi parę młodą - nie problem zorganizować niewielkim kosztem, szczególnie w plenerze), niż na siłę niejako wrzucać do portfolio fotki warsztatowe, które rzadko są tak udane jak następujące po nich własne sesje.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja powiem tak: Po każdych warsztatach modelki biorące w nich udział proszą o zdjęcia z warsztatów. Po czym większość a przynajmniej część z tych zdjęć trafia na ich strony i profile na maxmodels czy NK. Skoro zdjęcia te są satysfakcjonujące dla modelek to i czemu nie mają się znaleźć w portfolio uczestników warsztatów? Portfolio to taka wizytówka przedstawiająca możliwości jej posiadacza. Jeśli możliwości rosną to wraz ze tą świadomością jego posiadacz będzie eliminował słabsze zdjęcia na rzecz tych lepszych. Albo da sobie siana w tym lub innym temacie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja powiem tak: Po każdych warsztatach modelki biorące w nich udział proszą o zdjęcia z warsztatów. Po czym większość a przynajmniej część z tych zdjęć trafia na ich strony i profile na maxmodels czy NK.
    A potem je usuwają jak dostaną lepsze zdjęcia.

Skoro zdjęcia te są satysfakcjonujące dla modelek to i czemu nie mają się znaleźć w portfolio uczestników warsztatów?
    Jak wyżej i podobnie jak modelki - można je sobie wrzucić, nie bronię, ale i tak się potem zrobi lepsze niż na warsztatach. Choć sam nadal mam w portfolio kilka zdjęć z warsztatów

Piję tylko do argumentu miclesa a'la "jestem na warsztatach by zrobić sobie zdjęcia do portfolio" - to nietrafiony wg mnie tok rozumowania. Powinno być raczej "jestem na warsztatach by poćwiczyć i się czegoś nauczyć". Jeśli przy okazji trafią się zdjęcia nadające się do portfolio to OK, ale jeśli celem jest "chcę sobie zrobić zdjęcia do portfolio" to powinna być raczej osobna i kolejna i indywidualna sesja, bez stresu nauki i praktyki

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Było nie było ja też. :-D Choć niewątpliwie wiadomo, że z samodzielnej sesji zdjęcia powinny być lepsze. Ale aby tak było trzeba być na kilku spotkaniach aby się „obcykać” z tematem. Kilku uczestników spotkań wynajmuje u mnie studio.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Też jestem zdania, że celem warsztatów jest edukacja a umiejętności przyjdą z czasem już bardziej samodzielnych działań czy ćwiczeń. Wydaje mi się, że miclesowi bardziej chodzi o umieszczanie nie tyle zdjęć z warsztatów w portfolio co umieszczanie w nich konkretnie zdjęć ślubnych wykonanych na warsztatach.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 05-07-2010 o 17:54 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mi chodziło bardziej o to, że praca z modelem i modelką przebranymi za parę młodą, oraz osobą ustawiającą ich (albo 40min samodzielnej pracy z nimi, jeżeli już mam być bardzo pobłażliwy w tej krytyce) jest trochę inna niż z tą prawdziwą, niemodelarską parą młodą, sam na sam i z 2-6h pleneru do zapełnienia pomysłami.

Ale rozumiem, te warsztaty to tylko start, podkład, przygotowanie do pleneru. Rozumiem. Aczkolwiek mam nadzieję, że było wspominane, że "na prawdę" będzie trudniej niż na warsztatach, że możemy spotkać się z marudą, że może nam zabraknąć pomysłów itp itd. Jeżeli tak, to ok.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mylisz się. Jest takie przysłowie, że im więcej potu na poligonie to tym mniej krwi w walce. Na warsztatach pozują osoby, które tego ranka się właśnie poznały. A ślub biorą osoby znające się jakiś czas. Wydaje mi się, że na warsztatach jest trudniej. Tak naprawdę musisz przekonać do współdziałania osoby sobie obce aby zrobić jakiekolwiek zdjęcie. Jak się to uda to na prawdziwych zdjęciach będzie bułka z masłem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Warsztat piątkowy - akt z dwiema modelkami - startuje równo o 17 czy się można spóźnić?

Domyślnie

ja nie wiem, ale jak patrzę na te zdjęcia warsztatowe to ............. hm....

one są prosto z puszki ?

w ogóle to strasznie sztuczne to jest, patrzę i patrzę i zastanawiam się dlaczego......
    niby takie zwykłe pozy, ale sztuczne BARDZO.

Sergiusz, bez urazy, ale czemu tak jest że wszystkie te foty warsztatowe są ekstremalnie sztuczne ?

Poza tym, to coś na ostatnim zdjęciu po prawej stronie to jest strumień wody ? Bo wygląda to paskudnie, i nie trzeba być nie wiadomo kim żeby to stwierdzić...

Jeśli mogę coś doradzić, to może powinniście zatrudnić kogoś kto będzie jakoś ustawiał te pary ? Kto je ustawia ?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak napiszę, że można to mi się modelki spóźnią. Co prawda w wakacje jeździ się lepiej ale jeśli to wszyscy zaakceptują to możemy rozpocząć o 18 pod warunkiem, że punktualnie.

Strona 50 z 57 PierwszyPierwszy ... 404849505152 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów