Strona 46 z 57 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja nie stawiam żadnych warunków sprzętowych. Jak ktoś robi zdjęcia kamerą otworkową, kompaktem czy gumiakiem i czuje się z tym dobrze to ani mi w głowie to zmieniać. Te dwa pierwsze nieco dłuższe szkła to będą mieli ci co się pojawią bez biletów i będą pstrykać z krzaków.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

tnts
    Guest

Domyślnie

jak dla mnie w takich warsztatach znacząca cześć tego co się wynosi to wiedza. Zdjęcia to powiedziałbym jest tylko "pierwszy krok" i pierwsze sprawdzenie w praktyce tego co się człowiek dowiedział.
    Np. kiedyś Maciek wspomniał o tym co powinno być najjaśniejszym elementem zdjęcia, co zazwyczaj z tym elementem konkuruje i jak to poprawiać - takie hinty są lepsze niż 50 wypstrykanych zdjęć - nawet z bliska

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    400 2.8? 600 4? Czy tylko Lensbaby?
    właściwie patrząc na moją stopkę nietrudno zgadnąć Ale głównie zależy mi na przetestowaniu paru ficzerów LB - jak będzie tak słonecznie jak dzisiaj, to kto wie, może i przystawka Pinhole pójdzie w ruch :razz:

p.s. czekam nadal na info o miejscu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnts Zobacz posta
    jak dla mnie w takich warsztatach znacząca cześć tego co się wynosi to wiedza. Zdjęcia to powiedziałbym jest tylko "pierwszy krok" i pierwsze sprawdzenie w praktyce tego co się człowiek dowiedział.
    true, true

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katharsis Zobacz posta
    właściwie patrząc na moją stopkę nietrudno zgadnąć Ale głównie zależy mi na przetestowaniu paru ficzerów LB - jak będzie tak słonecznie jak dzisiaj, to kto wie, może i przystawka Pinhole pójdzie w ruch :razz:

p.s. czekam nadal na info o miejscu.
    Bardziej od stopki ze sprzętem interesują minie zdjęcia jakie wykonują uczestnicy spotkań. Ale Twoje znam tak, że spoko, bez względu na sprzęt damy radę.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnts Zobacz posta
    niemniej ważne, żeby zachować dystans i odpowiednią dozę krytycyzmu; dopiero wtedy można wydobyć to, co jest rzeczywiście wartościowe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Bardziej od stopki ze sprzętem interesują minie zdjęcia jakie wykonują uczestnicy spotkań. Ale Twoje znam tak, że spoko, bez względu na sprzęt damy radę.
    Sorry, ale moich zdjęć wykonywanych Lensbaby nie znasz, zresztą nie bardzo rozumiem sens tego komentarza.
    Ostatnio edytowane przez katharsis ; 01-07-2010 o 17:00 Powód: Automerged Doublepost

tnts
    Guest

Domyślnie

zgadzam się że krytycyzm jest wymagany. Od tego mamy Sergiusza na warsztatach żeby Ci powiedział "fajne fajne ale..... <tutaj lista>"

Działa też autokrytycyzm. Z perspektywy czasu swoje zdjęcia z pierwszych warsztatów studyjnych (którymi wtedy byłem zachwycony) oceniam dzisiaj jako "gnioty" studyjne które jako tako wyglądają bo: ktoś mi pomógł z oświetleniem i modelki były bardziej doświadczone niż ja.

Tak że warsztaty to szkoła a nie generator zdjęć do portfolio

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Gumiak może jest i dobry do zabawy ale okres fascynacji takimi zabawkami szybko mija. Mniej więcej podobny efekt uzyskasz jak wyjmiesz z bagnetu obiektyw i będziesz robiła zdjęcia trzymając go przed puszką. W efekcie otrzymasz zdjęcia, które fascynowały młode pokolenie fotografów w połowie lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku. Pewnie, że na spotkaniu każdy może sobie wypróbować co tam chce ale to nie jest sedno warsztatów.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A ja już miałam takie ładne gumiaki upatrzone do zakupu :-)

Miasto
    mazowiecka wioska

Strona 46 z 57 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów