Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
Poczytaj sobie komentarze pod zdjęciami ślubnymi we własnym wątku. Masz ku temu doskonałą okazję bo wątek jest zamknięty i możesz trochę czasu poświęć na chwilę refleksji nad własnymi dokonaniami. Na temat cofania się i to nie tylko w czasie też coś tam znajdziesz.
Tyle że ja warsztatów ślubnych jeszcze nie prowadzę...

Z dwojga złego wolę nie wybrać się na takie warsztaty i uczyć się sam.
Cytat Zamieszczone przez Lecter Zobacz posta
Podkreślałem konieczność korzystania z ustawienia „manual” w tym z długich czasów i odpowiednio dobranej przysłony, aby wykorzystać do maksimum światła własne obiektu, w którym fotografujemy, a światło flesza zalecałem traktować jako element składowy tzw. „dopalenie pierwszego planu”. Zaznaczałem, że jest to trudny sposób fotografowania, ponieważ przy ISO 200 (czułość dająca najniższe szumy matrycy) wymaga wyjątkowej koncentracji fotografa nad stabilnością układu fotograf-aparat ze względu na to, iż czasy robocze mogą zawierać się w przedziale od 1/20 do ½ sek. z ręki. Na marginesie podtrzymuję tezę, że na „Twój pierwszy ślub” lepszy jest obiektyw uniwersalny 24-105 niż „stałka” czy kilka "stałek" przy wielu korpusach, ponieważ wyprawa na reportaż ślubny to nie wyprawa Arnolda S. – vel „Commando”; krótko mówiąc nadmiar sprzętu jest jak całowanie tygrysa w d…: ani to przyjemne, ani wygodne, ani bezpieczne - szczególnie dla sprzętu.
A to iso100 daje już większe szumy? W jakim aparacie? Kto w ogóle robi śluby na 1/20-1/2s z ręki? Jeżeli miałbym wybrać jedno szkło na ślub, to na pewno nie padłoby na 24-105 4.0L IS. Jeżeli już zoom, to 24-70/28-75, ale raczej skłaniałbym się do 35L/50L w zależności od przestrzeni dostępnej wokół pary młodej.
Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
Tak wygląda dziewięć osób, które były na warsztatach w studio a samo pomieszczenie jest ze sto razy mniejsze niż kościół. Wyglądają na bardzo niezadowolonych http://canon-board.info/showthread.php?t=57023&page=22

A tu wprowadziłem wszystkich w błąd bo nie pokazałem jak będzie na kolejnych warsztatach tylko jak było jesienią http://fotofanklub.pl/index.php/joom...az-w-kosciele- A było dwa razy więcej osób. I co ciekawe Karol też był i jakoś nie było z tego powodu afery.
Jaka rzesza! Ja osobiście byłbym niezadowolony
Cytat Zamieszczone przez 7osiem Zobacz posta
a mnie dziwi kto z taaaaaką szklarnia idzie na takie warsztaty..?!
jest strona, sa zdjecia ..uczestnikow..prowadzacych to daje spory obraz czego mozna sie spodziewac.. ja kiedys sam spojrzałem w strone tych warsztatow na szczescie szybko mi przeszlo..
Cóż... Dużo pieniędzy to to nie było, można odżałować jako karę za zły wybór.