Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
Wiesz pank nie robię łapanki jeśli chodzi o warsztaty, raczej nie namawiam do uczestnictwa a jeśli już to wręcz przeciwnie a na pewno nie ukrywam kto prowadzi jakie spotkanie i przy każdej możliwości podaję linki do stron a jeśli jej nie ma to do Google. Każdy może zadzwonić i dopytać szczegółów kto co i jak. A odniosłem takie wrażenie, że wprowadziłem kogoś w błąd.
Sergiuszu, nie mam do Ciebie pretensji za brak informacji, bo sama jestem sobie winna, że nie zapytałam o prowadzącego. Trudno, nauczka. Natomiast, jak już wcześniej napisałam, mam pretensje, że wprowadziłeś mnie w błąd w kwestii formy warsztatów, bo w rozmowie telefonicznej twierdziłeś, że pamiętając o niskiej efektywności szkolenia chaotycznego tłumu postanowiliście pracować rotacyjnie z 2 uczestnikami. W praktyce okazuje się, że nic z tych rzeczy, w zamian znowu chaotyczna grupa wzbogacona osobami z zewnątrz - vide nieszczęsny Karol. Nie miałabym pretensji, gdyby stał z boku i cykał sobie z dystansu, jak pan, który miał prezentację dot. Sony. Ale nie - rzeczony Karol wpierdzielał się centralnie i przestawiał uczestników, żeby mu w kadr nie wchodzili. Uczestników, którzy - dodam dla ułatwienia - zapłacili żeby w danym miejscu i danym czasie mieć maksymalny komfort i optymalne warunki.

Na warsztatach było razem 9 osób czyli o ponad połowę mniej niż jesienią. Na prawdziwym ślubie zdarza się często, że ktoś zasłania przeszkadza itd. można to wykorzystać jako plus lub minus. Ja jestem za tym pierwszym. Jak znajdę to zamieszczę zdjęcie.
Ale na ślubie, jeśli jesteś wynajętym fotografem, jesteś w pracy i po jeśli ktoś Ci się wpycha w kadr to Ty musisz walczyć o ujęcia. Na warsztatach sytuacja jest inna, bo tam nie jestem w pracy, wręcz przeciwnie - zdaję się na organizatora zakładając a priori - może naiwnie - że to on zadba o to, żebym miała optymalne warunki do nabycia jakiejś tam wiedzy. O reszcie pisałam wyżej, nie będę powtarzać.

Katharsis nie wiem o jaką stronę chodzi generalnie nie publikuję swoich zdjęć ślubnych może podaj linka.
Pisałam o zdjęciach z warsztatów - może nie sformułowałam myśli wystarczająco precyzyjnie. Chodzi mi o ten link:

http://www.fotofanklub.pl/index.php/...taty-w-kociele

Karol jest redaktorem piszącym artykuły do czasopisma, którego jestem wydawcą, nie specjalizuje się w fotografii ślubnej i jako pierwszy przysłał zdjęcia.
Cześć i chwała mu za przysłanie zdjęć, ale podejrzewam, że nie jest autorem (wszystkich) opublikowanych - chociażby dlatego, że sam na niektórych występuje. No chyba, że posiada zdolność bilokacji... :-D