Strona 16 z 57 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Przypomnę o zbliżających się spotkaniach:

Warsztaty Twój pierwszy ślub 9 02 wtorek godz 17 poprowadzi Maciej Czerniewski Lecter http://www.artfotoprojekt.pl/ zakładka fotografia ślubna. Koszt spotkania to 200zł. Na spotkaniu na przykładach stosownych zdjęć będzie omówiona cała droga jaką fotograf musi przejść od momentu zdobycia klienta, poprzez przygotowania, ślub w kościele, plener i wesele. Nabytą wiedzę będzie można przećwiczyć na sucho podczas warsztatów w kościele.

Warsztaty w kościele 25 04 godz 14 koszt 349zł
    ( szczegóły podam niebawem ale już można zapisywać się na spotkanie)

Łącząc oba spotkania można uzyskać 10% bonifikaty.

19 02 piątek godz 17 Od packshotu do zdjęcia reklamowego koszt 250zł W wyniku negocjacji z autorem oraz pójściem na pewien kompromis w stosunku do uczestników spotkania ustaliliśmy, że w warsztatach maksymalnie uczestniczą tylko cztery osoby.

Zapraszam!
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 02-02-2010 o 18:57
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Zdjęcia wykonane na ostatnich ( styczniowych) warsztatach od Od packshotu do zdjęcia reklamowego

( zdjęcia dostałem od osoby prowadzącej spotkanie. Nie jestem ich autorem. )
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 03-02-2010 o 18:02

Zablokowany

Domyślnie

oczywiście nie ma co krytykować zdjęć-bo takie miały być

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A niby jakie miały by być?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A niby jakie miały by być?
    lepsze Sergiusz,lepsze...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To może napisz co jest w nich złego?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cykl warsztatów jest tak zorganizowany, że po Portret pierwsze kroki w studio następnym krokiem jest Pomiędzy portretem a aktem. Jednym słowem na pierwszym spotkaniu omawiamy jak poruszać się po studio, ustawić poprawnie podstawowe oświetlenie oraz jak nawiązać kontakt z modelką. Jednak sam temat jakim jest portret potraktowany jest trochę po macoszemu.

Dlatego proponuję wprowadzić warsztaty, na których rozwinę temat samego portretu, który sam w sobie wydaje mi się być tematem ciekawym. Oczywiście temat jest bardzo rozległy i pominę w ćwiczeniach takie zagadnienia jak portret historyzowany lub zbiorowy bo to tematy na oddzielne spotkania. Czym jest portret? Powinniśmy pokazać jak wygląda fotografowana osoba? A może uda nam się pokazać jej osobowość? Czy kadr en pied mieści się w kategorii portretu? A może lepiej skupić się na kadrowaniu en trois quard a może wystarczy en face? A może i jedno i drugie? Sama twarz czy popiersie? Jak widzicie pytań jest sporo a ja postaram się znaleźć na nie odpowiedź.
    Pierwsze spotkanie Portret w studio w sobotę 6 02 wyjątkowo o godz 17 30 koszt 150zł
    Zapraszam!
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 10-02-2010 o 15:52

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    lepsze Sergiusz,lepsze...
    czepiasz sie

ostatni odstaje moze bo produkt sam w sobie nudny , tzn opakowanie

btw krem twoj Sergiusz ?
    no comment...

Coś już napisał Awatar CezaryM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Miałem na myśli całkiem inny kierunek wykraczający poza granice studia. Nie mniej pamiętam temat ćwiczenia i może w temacie kierunku powinien się wypowiedzieć Cezary. Dla mnie wszystkie pasują do tematu.
    Zdjęcia zrobione zgodnie z kierunkiem wskazanym jako ćwiczenie.

mieszko_1vp - koledzy ćwiczyli przede wszystkim opanowanie światła (tu muszę przyznać, że wyszło im to bardzo dobrze) oraz ustawienie modelki. Jeśli chodzi o nos i innego rodzaju cienie to się zgodzę z Tobą, że trzeba tu popracować, ale właśnie o to chodzi na warsztatach. Uwaga cenna. Reszta jednak wyszła zgodnie z zadanym ćwiczeniem.
    Czytając te posty doszedłem do wniosku, że brakuje przy prezentacji zdjęć opisu jak wyglądało zadanie do wykonania. Tylko zastanawiam się czy to nie ułatwi (lub utrudni odbioru). Co prawda nie jest to forum z rebusami, ale warto posłuchać czasem totalnie niesugerowanej opinii osoby, która widzi zdjęcie pierwszy raz i nie była na warsztatach. Pod warunkiem, że jest to konkretna opinia , a nie stwierdzenie, że coś mogłoby być lepsze.
    tnts dobrze odczytał zdjęcie. Modelka miała pokazać ruch. I jak na warunki jakie dostali ćwiczący to też wyszło bardzo dobrze.

Uwagi typu - mogła ubrać rajstopy - też dużo wnoszą, ale tak jak wcześniej Sergiusz napisał, jest to forum publiczne i warto się zastanowić co się pisze i jak może to zostać odebrane przez, np. modelkę.

Na warsztatach, na ich początku, omawiałem jak przygotować się do sesji, o czym myśleć i czego pilnować. Jednak są to zajęcia z fotografii i pewne tematy musiały zostać potraktowane po macoszemu. Myślę, że w przyszłości można będzie się spotkać na 2 dniowych warsztatach i podyskutować. Mam nadzieję, że mieszko_1vp dołączysz do nas.

I nadal czekamy na resztę zdjęć z zajęć.
    Tu miał być mądry tekst ale się skasował.

tnts
    Guest

Domyślnie stały abonament

Cześć,

Zapomniałem gdzie mieści się ten sklep z akcesoriami do efektów w foto. Sergiusz wspominałeś, przypomnisz?
    Sklep nazywał się chyba Kondor albo inne ptaszysko

Myślałeś może Sergiusz o ustaleniu miesięcznego abonamentu? Mam na myśli bardziej swobodny dostęp do studia i określoną liczbę warsztatów?

Pozdrowienia,

Strona 16 z 57 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów