Strona 15 z 57 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnts Zobacz posta
    Zakres dynamiki nie mieści mi się na LCD i muszę przesuwać ekran żeby zobaczyć detale w światłach i w drugą stronę jeżeli chodzi o cienie
    Na początku myślałem że troche są przepalone

1 i 2 jeszcze coś widzę, ale w kolejnych całkowicie nic nie widzę w niebieskim kolorze
    No nie da się ukryć że te zdjęcia były poddane obróbce . Głównie kolorystyka i kontrasty - nazywam to "obróbka efektowa" . Co nie zmienia faktu że w procesie obróbki światła sobie nie dorysuję, a o takie zastosowanie tego zestawu budżetowego głównie chodzi.

Intrygujące są włosy na ostatnim zdjęciu: to wiatrak czy inny "trick" ?
    Ano wiatrak.

tnts
    Guest

Domyślnie

Troche przesadziłeś z tym niebieskim
    Według mnie podciągnąłeś saturacje - chyba lepiej byłoby zmienić współczynnik wibrancji (działa nieliniowo i nie tracisz szczegółów). Im dłużej się bawię kolorem tym bardziej mam ochotę pójść i kupić rolkę delty 100

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cóż ... mi się takie podobają i niech tak zostanie .

Na deser prezentuję jeszcze bardziej pojechane (na pewno w przeróżnych kolorach zabraknie Ci detali...) - z sobotnich warsztatów, dzięki którym przekonałem się że "fashion" to raczej nie mój kierunek :

1.

2.

3.

4.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To chciałbym zobaczyć zdjęcia ( kiedyś ) w ulubionym kierunku. Bo tym tak naprawdę nic nie brakuje. A nawet więcej. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

tnts
    Guest

Domyślnie edu

Fajnie fajnie
    Wszystko jest ok tak długo jak panujesz nad światłem i to co masz na zdjęciu jest tym co chciałeś mieć.

Jednocześnie edukacyjne wtrącenie: fajnie widać między zdjęciem 1 i 2 różnice między short light a broad light (mieszko - jak oczy ). Na pierwszym twarz w wersji short light jest trójkątna co wpływa pozytywnie na jej kształt. Na drugim w wersji broad staje się odrobinę bardziej owalna.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnts Zobacz posta
    (mieszko - jak oczy
    oczy jak oczy-teraz się zastanawiam co mam nie tak z monitorem...w ostatnich fotkach rzuca się w oczy cień nosa (doprowadzicie modelkę do jeszcze większych kompleksów) i ta skóra na nogach..mogła rajty założyć-bo bardzo źle to wygląda

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    oczy jak oczy-teraz się zastanawiam co mam nie tak z monitorem...w ostatnich fotkach rzuca się w oczy cień nosa (doprowadzicie modelkę do jeszcze większych kompleksów) i ta skóra na nogach..mogła rajty założyć-bo bardzo źle to wygląda
    Tylko tyle?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A tak na marginesie to jutro będą chyba pierwsze warsztaty w historii kiedy jeden z uczestników przyjdzie nie tylko z własnym rekwizytem ale również z pomysłem na wykonanie zdjęcia. Ja podpowiem, że do tego rekwizytu przydałby się kapelusz i cygaro. Nie będziemy go zapalać ( cygara strasznie capią ) mam sztuczny dym ( też capi ale mniej )

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    To chciałbym zobaczyć zdjęcia ( kiedyś ) w ulubionym kierunku. Bo tym tak naprawdę nic nie brakuje. A nawet więcej. :-D
    1 i 4 są w ulubionym kierunku a 2 i 3 nie. Myślałem że widać .

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Miałem na myśli całkiem inny kierunek wykraczający poza granice studia. Nie mniej pamiętam temat ćwiczenia i może w temacie kierunku powinien się wypowiedzieć Cezary. Dla mnie wszystkie pasują do tematu.

Strona 15 z 57 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów