Strona 10 z 57 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Na to nie wpadłem, że mogę edytować pierwszy post. Po prostu będę zmieniał tytuł na najbardziej aktualne spotkanie w najbliższym czasie o ile tak można. W pierwszym poście też podam aktualne promocje dla uczestników warsztatów odnośnie wynajmowania studio.
    Ogólnie to jednak niewiele da.
    Po pierwsze - tytuł wątku w podforum czy w opcji 'Nowe Posty' pozostaje ten sam, zmieniasz tylko tytuł pierwszego posta, nie całęgo wątku.
    Po drugie - za jakiś czas zniknie możliwość bezterminowej edycji postów. To tymczasowe rozwiązanie na rzecz niedawno wprowadzonych zmian w GIełdzie.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CezaryM Zobacz posta
    Na zachętę poniżej wklejam zdjęcia modelek, które będą z nami w sobotę 23.01 pracowały.

Jeśli ktoś miałby jeszcze ochotę na dzisiejsze spotkanie to znajdzie się jeszcze wolne miejsce. Są jeszcze wolne miejsca na spotkanie sobotnie Fashion, Zapraszam!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

tnts
    Guest

Domyślnie antyfoto

Cześć,

Możecie mnie za to rozszarpać ale mi się podoba ta "fotka".
    Przypadek, wyłączyłem AF żeby sprawdzić czy pilot ma kontakt, dopiero się rozkładaliśmy i tak naprawdę NIC nie jest na tym zdjęciu kontrolowane, światło, kompozycja, modelka, kaloryfer z boku nic - ale można naprawdę poczuć fajny klimat warsztatu z tego "zdjęcia". Moze przez porównanie tego "początku" do efektów końcowych w tym wątku i z poprzedniego roku.
    Jeżeli komuś przeszkadza to jestem gotowy usunąć post
    Ostatnio edytowane przez tnts ; 21-01-2010 o 13:05

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Widziała kuma taki imbryk? Muszę być czujny jak będziesz na kolejnych warsztatach aby stać za Twoimi plecami. Ja osobiście lubię takie zdjęcia. Ale jak tak sobie na nie patrzę to myślę, że przydałby się jakiś asystent. Trzeba by poukładać graty po kątach.

tnts
    Guest

Domyślnie wczoraj

Cześć,

Do uczestników wczorajszego warsztatu:
    Czy można liczyć na przykładowe ujęcia z tych przenośnych zestawów i wrażenia z użytkowania? Szczególnie ciekawi mnie porównanie tych zestawów.

Pozdrowienia,

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To chyba stoisz przed wielką szansą porównania obu systemów osobiście. Uczestnicy wczorajszego spotkania byli na tyle zainteresowani zestawem do światła błyskowego jak również zaproponowanymi przeze mnie rozwiązaniami aranżacji studio w warunkach domowych, że zestaw z oświetleniem halogenowym pozostał nienaruszony w pudełku i czeka na swojego odkrywcę. Może jutro ktoś się nim zainteresuje.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jest jeszcze możliwość zapisania się na jutrzejsze warsztaty Fashion. Wystarczy skontaktować się ze mną na PW.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnts Zobacz posta
    Do uczestników wczorajszego warsztatu:
    Czy można liczyć na przykładowe ujęcia z tych przenośnych zestawów i wrażenia z użytkowania? Szczególnie ciekawi mnie porównanie tych zestawów.
    Można, ale bez porównania - używaliśmy tylko zestawu błyskowego. Zresztą nawet gdybyśmy rozpakowali zestaw halogenowy to i tak bym się nie przekonał a może nawet uznał odgórnie że nie ma co porównywać. Za dużo kłopotów z halogenami.
    Ja za zdjęcia się wezmę dopiero w poniedziałek bo cały weekend dużo pracuję .

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja z głodu w czwartek nie robiłem zdjęć. Ale jako, że dzisiaj nie będzie tłoku wcielę się w rolę uczestnika i parę sobie pstryknę.

tnts
    Guest

Domyślnie fotki

Cześć,

Korzystając z początku weekendu (praca praca praca) wrzucam do dyskusji dwa zdjęcia.
    Jedno to niski klucz - muszę nad tym oświetleniem popracować. Starałem się uzyskać odbicie w oku, co opłaciłem rozbłyskiem na czole :\
    Drugie to klasyczna kompozycja, niestety ze względu na niedostatki tła musiałem w studio kadrować powyżej łokcia Ponadto za dużo światła kontry znalazło się na butach.

Proszę o wskazówki czy rzucają się w oczy inne błędy...

Ostatnio edytowane przez tnts ; 24-01-2010 o 14:25

Strona 10 z 57 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów