Strona 19 z 57 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Na warsztaty w piątek 19 02 od packshotu do zdjęcia reklamowego jest już komplet uczestników. Natomiast na warsztaty sobotnie chętnych brak. Jest to jedyny temat cieszący się całkowitym brakiem zainteresowania dlatego postanowiłem usunąć go z listy warsztatów.

Po rozmowie z uczestnikami ostatnich spotkań postanowiłem wskrzesić warsztaty prowadzone przez innych fotografów. Na początek do studia zaprosiłem Jerzego Kośnika, który poprowadzi spotkanie już w najbliższą sobotę.

Sobota 20 02 godzina 11 Akt/Portret spotkanie prowadzi Jerzy Kośnik koszt 200zł
    http://www.tvn24.pl/24467,1603552,0,...wiadomosc.html
    http://www.swiatobrazu.pl/jerzy-kosn...kne-19329.html

Zapraszam!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnts Zobacz posta
    Zachęcam innych uczestników do podzielenia się zdjęciami dla których uzyskali autoryzacje.

Mocno spóźnione fotki, ale są... Po autoryzacji .

1.
    2.
    Ostatnio edytowane przez AmonPL ; 16-02-2010 o 21:52

tnts
    Guest

Domyślnie 2010-02-13

Cześć,

Zrobione 2010-02-13;

Ot takie poprostu; Każdy może takie zrobić O ile ma światłomierz, cierpliwą modelkę i trochę czasu

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To, że zamontowaliśmy na warsztatach kabinę prysznicową nie oznacza, że również w wątku będziemy lali wodę.:-D

AmonPL pierwsze zdjęcie jest bardzo fajne. Nie wiem czy obcięta głowa jest wynikiem autoryzacji nie mniej nie przeszkadza. Bransoletka z korali w mocnym punkcie może sugerować, że jest to zdjęcie Fashion. Kadr jest dobry nie mniej od ideału zdjęcie dzieli niejednolity kolor ciała. Powinien być bardziej równomierny. Drugie zdjęcie jest już kawałek dalej od fajnego. Było się skupić na bransoletce i pokazać ciaśniejszy kadr skoro zdecydowałeś się pokazać oba zdjęcia obok siebie. Zupełnie inny kadr, oświetlenie i wspólny element i wtedy by zagrało.

tnts pewnie tak ale do nosa chyba przyczepiła się kontra. I chyba jak by Dorota patrzyła w lewy dolny róg zdjęcia to byłoby zdecydowanie lepiej.

tnts
    Guest

Domyślnie zawsze...

Cytując muchę: "Zawsze coś, zaaaawsze coś, jak tak to hura hura a potem...." *

No nic - po to się chodzi na zajęcia żeby w końcu nauczyć się że kontra ma być z tyłu a nie z boku...

* Mucha nie siada

No ale nie ustając w staraniach wygrzebałem kolejne "standardowe" ujęcie.
    Czegoś w nim brakuje ale przynajmniej nie ma rozbłysków z kontry
    Ostatnio edytowane przez tnts ; 17-02-2010 o 18:34

tnts
    Guest

Domyślnie

prysznic prysznicem - ale że chciało Ci się Sergiusz kabine taszczyć to zrobiłeś na uczestnikach wrażenie

Poniżej zdjęcie wcale nie wyjątkowe ale przy przeglądaniu materiału zwraca uwagę spośród innych z mojej karty

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Foto tnts

Jeśli już to mi pasuje zdecydowanie bardziej to drugie. Ale wydaje mi się z całym szacunkiem do modnej sukienki, że ciaśniejszy kadr będzie zdecydowanie lepszy.

tnts
    Guest

Domyślnie przekątna

W ten sposób mamy przekątną w całym zdjęciu wyznaczoną przez linię twarzy... Z drugiej strony ... jak skomponować modelkę żeby zachować tułów i jednocześnie zbudować linie przekątnej?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja kombinowałbym coś w tą stronę.

tnts
    Guest

Domyślnie No to jeszcze raz

Jak się poszuka to się znajdzie. Zachowana linia przekątnej.
    Linia złożona z tułowia i oczu dzieli zdjecie na dwa trójkąty.
    Linia jest skośna i dodaje dynamizmu. Nos jest prostopadły do tej linii i też jest ok wkomponowany. Chyba (?)

Ostatnio edytowane przez tnts ; 18-02-2010 o 21:00

Strona 19 z 57 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów