Strona 1 z 57 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

Warsztaty w studio portret, akt, ślubne edycja 2010

Pomimo że jest to pierwszy post w wątku a on sam jest kontynuacją z poprzedniego roku wypada podać kilka istotnych szczegółów dotyczących warsztatów.

Terminy warsztatów i tematy spotkań podaję z wyprzedzeniem trzech miesięcy na stronie
    www.warsztatyfoto.com.pl

Zapisać na spotkania można się poprzez formularz na stronie, telefonicznie dzwoniąc pod podany na stronie numer telefonu, osobiście lub kontaktując się na moje PW. Proszę podać w wiadomości numer telefonu. Upraszcza to znacznie i przyśpiesza procedurę zapisu.

Miejsce większości spotkań ( wyjątkiem są plenery i warsztaty w kościele ) to
    Warszawa ul 11 Listopada 10 http://www.mapofpoland.pl/Warszawa,m...Listopada.html

Spotkania Pierwsze kroki z lustrzanką oraz Portret pierwsze kroki w studio to tematy dla osób, które nigdy wcześniej nie fotografowały w studio. Nawet jeśli okaże się, że na tym spotkaniu skończy się ich przygoda ze studiem to omawiane zagadnienia i wiele wskazówek będą mogły wykorzystać podczas fotografowania w plenerze.

Jako nowość, której nie znajdziecie na powyższej stronie to warsztaty w małych „grupach” dla dwóch osób. Spotkanie przeznaczone jest dla osób, które mają już za sobą przynajmniej jedne warsztaty dla początkujących. Opracowałem i przetestowałem bardzo skuteczną metodę szkolenia i edukacji fotograficznej w studio. Zainteresowanych proszę o kontakt na PW. Terminy tych spotkań ustalamy indywidualnie.

Zapraszam!
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 20-01-2010 o 17:09
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał Awatar CezaryM

Domyślnie

Warsztaty Fashion, które odbędą się 23.01 są skierowane do tych co dopiero zaczynają pracę w studio jak i do tych, którzy mają początki za sobą. Całość spotkania podzielona będzie na 3 części:

1. Przygotowanie do sesji zdjęciowej.
    W tej części omówimy poszukiwanie tematu - bo dobry temat to połowa sukcesu - sesji, przygotowanie modelki i fotografa do współpracy. Poruszone zostanie również zagadnienie makijażu i stylizacji stroju. Porozmawiamy o tym jak komunikować się z modelką i jak definiować swoje wymagania.

2. Portretowe fashion.
    Przeważnie fotografia mody kojarzy się z pokazaniem całej postaci modelki/modela. W tej części spotkania będziemy chcieli przełamać pewne stereotypy. Pokażemy jak w ciekawy sposób pokazać twarz modelki. Jak pracować światłem by osiągnąć oczekiwany efekt. Rozważymy czy klasyczne zasady fotografii można łamać bez żadnych konsekwencji dla oczekiwanego efektu.
    Przy okazji postaram się sprzedać kilka własnych patentów na ciekawe zdjęcie.

3. Typowe i nietypowe zdjęcia sylwetki modelki
    Czyli to co tygrysy lubią najbardziej - zdjęcia proste i zakręcone. Dobre zdjęcie to nie tylko wygięta modelka. To również odpowiednie ustawienie w studio sylwetki, zbudowanie sceny oświetleniem, a także wykorzystanie tajników własnego sprzętu fotograficznego. Może czasem warto zmienić obiektyw? Albo uklęknąć by zdjęcie było ciekawsze

Zapraszam wszystkich zainteresowanych. Chętnie również odpowiem na forum na wszelkie pytania. Wieczorem wkleję zdjęcia modelek, z którymi będziecie mieli okazję pracować.

Zapomniałem dodać, że będzie drobna niespodzianka w trakcie sesji.

Malować będzie Ania. Tutaj można obejrzeć jej prace http://www.maxmodels.pl/anialaban-wizaz.html

Ostatnio edytowane przez CezaryM ; 07-03-2010 o 10:18
    Tu miał być mądry tekst ale się skasował.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CezaryM Zobacz posta
    Porozmawiamy o tym jak komunikować się z modelką i jak definiować swoje wymagania.
    Tylko z modelką?

Żeby nie było:
    wizażystka: "to jak Ci ją pomalować"
    fotograf: "nie wiem... wymyśl coś"

Domyślnie

Jako sobie pościelisz tak się wyśpisz Są zdjęcia dla wizażystki to nie ma problemu, ale jak dla fotografa lub klienta - to już inna bajka.

Żeby nie było - pokażę też kilka chwytów na wizażystki

Domyślnie

Na zachętę poniżej wklejam zdjęcia modelek, które będą z nami w sobotę 23.01 pracowały.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Przypomnę, że do 15 stycznia obowiązuje kolejna promocja

Zapisując się do 15 stycznia 2010 się na jeden poniższy termin spotkania otrzymasz 5% a na dwa wybrane tematy 10% zniżki. Decydując się na trzy lub cztery spotkania otrzymasz 15% bonifikaty. Wybierając pięć lub więcej terminów/tematów warsztatów otrzymujesz 20% zniżki. Warunkiem skorzystania z promocji jest opłacenie kosztów do 15 stycznia 2010r

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Identyczna promocja była w Grudniu, z tym, że warunkiem bylo wniesienie opłaty do konca roku. Widze, że tu jak w sklepie dla idiotów, mamy "nieustające, unikalne, limitowane promocje"
    Masz coś bez promocji?
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 08-01-2010 o 09:45
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Do końca grudnia była zupełnie inna promocja. Są osoby, które zapisują się na kilka spotkań i mają wtedy zdecydowanie taniej. A i ja mam pewność, że jak ktoś opłaci z góry to potwierdza obecność a czasem były z tym problemy wystarczy prześledzić wątki na Forum. Ale to już ostatnia tego typu promocja. Wystarczy, że poczekasz jeszcze trochę i będziesz miał bez. Oczywiście w kwietniu, maju lub czerwcu bo jak na dzień dzisiejszy to listy chętnych na spotkania powoli zapełniają się.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Identyczna promocja była w Grudniu, z tym, że warunkiem bylo wniesienie opłaty do konca roku. Widze, że tu jak w sklepie dla idiotów, mamy "nieustające, unikalne, limitowane promocje"
    Masz coś bez promocji?
    Mniej ważna promocja jak samo wpłacanie z góry. Sam już co najmniej ze trzy razy oczami świeciłem przed modelkami, załatwiając je na warsztaty po czym odwołując, bo niepoważni "fotografowie" na dzień przed rezygnowali albo znienacka nie przychodzili i warsztaty się nie odbywały.
    Jedyny sposób na ukrócenie tego typu zachowań (ktoś sobie wstanie rano "dziś warsztaty, eee nie chce mi się" ) to wpłata z góry.
    Jeden ze skuteczniejszych sposobów na przekonanie do wpłaty z góry to wynagrodzenie tych pewniejszych osób zniżkami, więc by nie było nagłego odwoływania warsztatów to jak najbardziej popieram tego typu 'promocje', bo sam wiem jak to głupio się człowiek czuje gdy trzeba odwoływać .

Domyślnie

Może by tak kiedyś zorganizować sesję artystycznych portretów?
    Coś na co bym się pisał natychmiast.
    Kilka przykładów:
    http://1x.com/photos/member/24460/26165/
    http://1x.com/photos/member/12863/20888/

Nie ma szans?
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Strona 1 z 57 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów