Strona 9 z 57 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

tnts
    Guest

Talking maxmodels

Cześć,

Mieszko, spokojnie
    Zrozumiałem że zauważyłeś światło "z tyłu" które było źle ustawione.
    Według mnie ono nie świeciło zbyt mocno, tylko świeciło ze złego miejsca. Gdyby kąt był ciaśniejszy to rozblask z ramienia i twarzy miałby szansę zniknąć a zachowany byłby obrys separujący od tła - podobnie mogłem poprawić ten defekt prosząc modelkę o delikatny obrót w jej lewą stronę - o czym pisał Sergiusz.

Nie komentujemy Twojego zdjęcia, chciałem poznać Twój dorobek i zauważyłem podobny defekt. Chętnie zapoznam się z twoim portfolio na maxmodels

Pozdrowienia,

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mieszko o ile pamiętam to linka do zdjęć miałeś w stopce. I jakoś zniknął. Nie prościej założyć galerię na CB?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany

Domyślnie

jaki sens jest porównywać zdjęcie zrobione w świetle dziennym-od zdjęcia studyjnego z kilkoma lampami ?
    kiedyś założę

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Miło poczytać. Tnts był kilka razy na spotkaniach i po prostu widzi światło. Nie rozróżnia zdjęć robionych w studio czy plenerze bo zdjęcie to zdjęcie a ocenia się efekt.

Zablokowany

Domyślnie

cień powstał-bo fota doświetlona jedną lampą -wydaje mi się że lekko z prawej strony z wysoka (z prawej od strony fotografa) -może lepiej założyc nowy wątek ?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak zostało zrobione to zdjęcie czy jakoś tak gdzieś jest taki dział. Też bym był za tym. Bo teraz w jednym wątku podaję terminy i opisy warsztatów oraz oceniamy zdjęcia na nich robione jak dojdzie coś jeszcze to się zrobi galimatias.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tym wątku proszę ograniczyć się do opinii na temat zdjęć tylko tu prezentowanych i wykonanych na warsztatach. Jeśli ktoś chce sobie porównywać do czyichś zdjęć to niech to zrobi na privie czy w wątku galeriowym danej osoby.

A jak ktos chce sobie podywagować na temat "jak zostało zrobione to zdjęcie" (nieważne czy na warsztatach, czy w plenerze, czy ogólnie w studio) to mamy na to całe podforum - 'Technika robienia zdjęć' - sporo tam tego typu rozważań.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

I tak jest trochę zamieszania z powodu nieco przeciwstawnych tematów. Osoby chcące się zapisać na warsztaty związane z tematyką ślubną czy pierwszym krokom z lustrzanką nie koniecznie zaglądają do tego wątku ponieważ tytuł sugeruje profesjonalny zakres spotkań. A z drugiej strony nie chcę robić bałaganu na forum.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    I tak jest trochę zamieszania z powodu nieco przeciwstawnych tematów. Osoby chcące się zapisać na warsztaty związane z tematyką ślubną czy pierwszym krokom z lustrzanką nie koniecznie zaglądają do tego wątku ponieważ tytuł sugeruje profesjonalny zakres spotkań. A z drugiej strony nie chcę robić bałaganu na forum.
    Wystarczy dopisać w tytule "nie tylko dla zaawansowanych" albo "podstawy, portret, akt, ślubne" itp.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Na to nie wpadłem, że mogę edytować pierwszy post. Po prostu będę zmieniał tytuł na najbardziej aktualne spotkanie w najbliższym czasie o ile tak można. W pierwszym poście też podam aktualne promocje dla uczestników warsztatów odnośnie wynajmowania studio.

Strona 9 z 57 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów