Strona 43 z 57 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie lepiej.
    A misie wydaje że lepiej na warsztatach dawać jak najbardziej uniwersalne rady, jak najmniej zależne od marki i modelu posiadanego sprzętu. Albo (jak palcem nie wskażę kto) robić warsztaty profilowane pod konkretny sprzęt .
    Rady o iso 200 vs szumy za uniwersalną nie uważam, bo na iso100 można uzyskać niższe szumy jak ktoś takowe posiada i jeśli taki jest cel tej rady - minimalizacja szumów. Ale to tylko taka ogólna sugestia - nie zamierzam do upadłego bronić swego zdania .

Domyślnie

ja tylko dodam od siebie - ciekawy jestem jak radzą sobie absolwenci ww. warsztatów na rynku fotografii ślubnej.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7osiem Zobacz posta
    a mnie dziwi kto z taaaaaką szklarnia idzie na takie warsztaty..?!
    jest strona, sa zdjecia ..uczestnikow..prowadzacych to daje spory obraz czego mozna sie spodziewac.. ja kiedys sam spojrzałem w strone tych warsztatow na szczescie szybko mi przeszlo..
    Do tego podałem linki do trzech artykułów, gdzie jest opisane krok po kroku co należy zrobić aby nie osiągnąć fotograficznego mistrzostwa w rankingu naczelnych, z wyłączeniem Homo sapiens. I celowo usunąłem z tych artykułów zdjęcia bo one nie mają w tym przypadku strategicznego znaczenia. Może kiedyś zrobię takie ale z lotu ptaka aby ich nikt nie pomylił ze ślubnymi. I tak wyglądały same warsztaty gdzie Maciek na przykładzie młodej pary krok po kroku pokazał co i jak się dzieje i odbywa w realu. I poza czułością omawiano naprawdę bardziej interesujące tematy takie jak trzymać lustrzankę czy jakie wybrać pole ostrości w celowniku i dlaczego.

Dla równowagi proponuję zerknąć na kolejne nowe zdjęcia z warsztatów błyskamy w plenerze http://www.fotofanklub.pl/index.php/...nerzeq-efekty-
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Przed nami kolejne warsztaty fotograficzne organizowane wspólnie z redakcją czasopisma Lustrzanka.

Warsztaty będą odbywały się zarówno w studio fotograficznym mieszczącym się w warszawie przy ulicy 11 listopada 10 jak i w plenerze. Czerwiec to Malarskie inspiracje w studio. Już w tym tygodniu odbędą się pierwsze spotkania podczas których każdy z uczestników będzie miał możliwość swobodnego fotografowania modelek. Dla członków FotoFanKlubu przewidzieliśmy znaczne zniżki, czy jak kto woli, rabaty.

11. 06 piątek, godzina 17 - fotograficzne inspiracje malarstwem Alfons Mucha cz I (portret), koszt 150zł

12. 06 sobota, godzina 13 - fotograficzne inspiracje malarstwem Alfons Mucha cz II (akt), koszt 200zł

Dlaczego zainspirowaliśmy się sztuką tego malarza? Ostatnio w modzie jest dodawanie w czasie obróbki do zdjęć tekstury, mającej podnieść walory artystyczne zdjęć. Na obrazach Muchy znajdują się piękne, urodziwe kobiety wpisane w nierealne krajobrazy, witraże i ornamenty typowe dla secesji. Z biografią malarza i jego dziełami można zapoznać się tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfons_Mucha Podczas spotkania, w zależności od tematu, pokażemy jak w fotograficzny sposób osiągnąć malarskie efekty przy minimum ingerencji w obraz podczas obróbki. Więcej o warsztatach i związanych z nimi promocjach nawet do 40% ceny znajdziecie tutaj: http://fotofanklub.pl/index.php/comp...e-fotofanklub-

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Warsztaty fotograficzne On line

Jest to pierwszy odcinek warsztatów fotograficznych On line. Omówione zagadnienie dotyczy nie tylko studia ale wszystkich sytuacji zdjęciowych, w których będziemy wykonywali zdjęcia pozowane osobom bez względu na ich płeć i wiek. Warsztaty są płatne ale też płatne są warsztaty organizowane w naszym studio. Opłata jest jednak symboliczna w porównaniu z ceną spotkań w realu. Zaletą jest nieograniczona w czasie omawianie wykonywanych zdjęć po przeczytaniu tekstu lub udziału w warsztatach. Przytoczony poradnik jest fragmentem spotkania z cyklu „Portret pierwsze kroki w studio” Gdzie powinna patrzeć modelka? http://fotofanklub.pl/index.php/patne-poradniki

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wczoraj malowaliśmy, malowaliśmy i mam nadzieję, że ktoś zmalował zdjęcie na okładkę do czasopisma Lustrzanka bo między innymi taki był cel spotkania. Zapraszam na kolejne spotkania pod koniec tego tygodnia. Dla posiadaczy legitymacji http://fotofanklub.pl/index.php/template/klub FotoFanKlubu 50% taniej jeśli ktoś zdecyduje się na oba spotkania.

18. 06 piątek godzina 17 - Body painting portret, koszt 150zł

19. 06 sobota, godzina 13 - Body painting akt koszt, 200zł

Zapraszam!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No już trochę ładniejsze zdjęcia i światło, może okładka będzie przyzwoita.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

witam

18. 06 piątek godzina 17 - Body painting portret, koszt 150zł - jaka modelka będzie i czy jedna czy więcej i gdzie się zapisywać?

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Witam serdecznie.

Zapisy to pewnie u Sergiusza (fotofanklub).
    Mnie tym razem nie będzie. Będzie Jura (skałki), a szkoda, bo bym se pomalował...!!!

Pozdrawiam serdecznie.
    ....C50E....C40D

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Zapisać się można wysyłając wiadomość na PW lub poprzez formularz na stronie www.warsztatyfoto.com.pl gdzie też znajduje się do mnie telefon, telefon też można znaleźć tutaj http://www.fotofanklub.pl/index.php/...e-fotofanklub- razem z instrukcją jak się zapisać.

Strona 43 z 57 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów