Z całym szacunkiem ale to zdjęcie to półprodukt do zdjęcia z śniegiem, które było celem do osiągnięcia. Dlatego wolałbym zobaczyć tamto.
Z całym szacunkiem ale to zdjęcie to półprodukt do zdjęcia z śniegiem, które było celem do osiągnięcia. Dlatego wolałbym zobaczyć tamto.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
postproces in progress![]()
dobra dobra - prosto z puszki
Ale ta puszka od razu wrzuca profil kolorystyczny icm (czyli krzywe kolorów) i efekt soft focus z tego co widać![]()
Dokładnie tak robi w JPG zostawiając czystego RAW- a. Niestety narzuca pewne ustawienia co do wartości przysłony. Tyle, że tak samo jest w obiektywach typu soft i rozmycie działa tylko na otwartej przysłonie. Oczywiście to samo można wydłubać w PS- ie w domu ale tak mam od razu mogę szybciej ocenić efekt i do tego działa ze wszystkimi obiektywami.
To jeszcze jedno prosto z puszki... no prawie prosto. Jak się za wiele gmera przy sprzęcie to modelka może przysnąć.
Małe zmiany w terminach
W piątek 12 03 godzina 18 Pomiędzy portretem a aktem ( jeszcze wolne są dwa miejsca )
Sobota 13 03 godzina 12 Akt w studio
Poniedziałek 15 03 godzina 17 Od packshotu do zdjęcia reklamowego ( wolne dwa miejsca )
Wtorek 16 03 godzina 17 ABC zdjęć do portfolio w studio
Zapraszam!
Mnie się to zdjęcie najbardziej podoba, ze względu na nasycone kolory, efekt "przygaszonego światła" i na to... że modelka śpi :-)
maska z gradientem
Ale stawiam swoją zatyczkę od obiektywu że w pozie modelki nie ma nic przypadkowego![]()
Co zapewne widać ja nie jestem wirtuozem PS- a Prawy i lewy dolny róg to maska z gradientem. Do tego filtr rendering z źródłem światła. Po tych „zabiegach” jako, że część świateł zgasła na zdjęciu z powrotem z cienia wydobyłem je pędzlem historii.