czy mi się wydaje-czy modelina tak wysoko gacie podciągnęła ?
Podłoga pobrudzona i do tego ten cokolik-więc-czekamy na zdjęcia![]()
czy mi się wydaje-czy modelina tak wysoko gacie podciągnęła ?
Podłoga pobrudzona i do tego ten cokolik-więc-czekamy na zdjęcia![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
a to się nie czepiam...a nawiązując jeszcze do tematu "niskiego klucza" -proponuje używać terminu "Ciało" w odniesieniu do "Body"![]()
Cześć,
Podoba mi się sposób oświetlenia tła - ładnie skupia obrys postaci a jednocześnie nie jest monotonne lub zbyt krzykliwe (+).
Rozumiem że potrzebne było tło szare, dlatego nie użyliście żadnego. Wydaje mi się że lepiej byłoby odsunąć modelkę od tła, użyć białego tła i oświetlić tak
żeby białe stało się szarym (+/-).
Podoba mi się że został użyty wiatrak, dynamiczne skosy na włosach w połączeniu z wyciągniętą lewą nogą sugerują poruszanie się (+). Tutaj chyba stanąłbym bardziej z (mojej) lewej żeby zaakcentować tą wysuniętą nogę - zrozumienie że modelka idzie zajęło mi trochę czasu
Cień z lewej na podłodze (-) Ale to kwestia pomysłu na zdjęcie - ja np. wolałbym bez cienia. Podobnie ta winieta na około zdjęcia - jeżeli to post proces to wolałbym bez albo max 10% z tego co jest.
Cień z nosa na twarzy - czy był rozmyślny (i tak ma być) czy tak wyszło?
Pozdrowienia,
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Jak dla mnie celem czwartkowym warsztatów było zapoznanie się z budżetowym zestawem lamp by wystartować z własnym studiem czy to domowym, czy przenośnym. Do tego parę rad jak zorganizować sobie tło i otoczenie/akcesoria w takim studio domowym, po czym krótkie zapoznanie się z tym, co dostajemy w pudełku a następnie kilka póz (portrety, sylwetka) z modelką dla sprawdzenia czy tym podstawowym zestawem się da zrobić w miarę poprawne zdjęcia.
Wg mnie się da. A wg was?
1.
2.
3.
4.
Ostatnio edytowane przez Vitez ; 28-01-2010 o 01:54
Cześć,
Czyli da się
Zakres dynamiki nie mieści mi się na LCD i muszę przesuwać ekran żeby zobaczyć detale w światłach i w drugą stronę jeżeli chodzi o cienie
Na początku myślałem że troche są przepalone
1 i 2 jeszcze coś widzę, ale w kolejnych całkowicie nic nie widzę w niebieskim kolorze
Intrygujące są włosy na ostatnim zdjęciu: to wiatrak czy inny "trick" ?![]()
Ostatnio edytowane przez tnts ; 28-01-2010 o 12:42
Przypomnę o sobotnim spotkaniu Średni, niski i wysoki klucz / Akt ( Middle key, Low key, High key aby mieszko_1vp mniej bolały oczy ) , na które zapraszam o godzinie 13.
Jak widać na warsztatach można zrobić dobre zdjęcia. Tym bardziej, że ćwiczyliśmy całkiem domowe a nie studyjne rozwiązania.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.