Strona 14 z 57 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 562

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2010] - portret,akt, ślubne

Zablokowany

Domyślnie

czy mi się wydaje-czy modelina tak wysoko gacie podciągnęła ?
    Podłoga pobrudzona i do tego ten cokolik-więc-czekamy na zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    Podłoga pobrudzona i do tego ....
    Przecież to WARSZTATY więc normalne, że podłoga jak w warsztacie.
    Się czepiasz, naprawdę...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany

Domyślnie

a to się nie czepiam...a nawiązując jeszcze do tematu "niskiego klucza" -proponuje używać terminu "Ciało" w odniesieniu do "Body"

tnts
    Guest

Domyślnie zdjęcie

Cześć,

Podoba mi się sposób oświetlenia tła - ładnie skupia obrys postaci a jednocześnie nie jest monotonne lub zbyt krzykliwe (+).
    Rozumiem że potrzebne było tło szare, dlatego nie użyliście żadnego. Wydaje mi się że lepiej byłoby odsunąć modelkę od tła, użyć białego tła i oświetlić tak
    żeby białe stało się szarym (+/-).

Podoba mi się że został użyty wiatrak, dynamiczne skosy na włosach w połączeniu z wyciągniętą lewą nogą sugerują poruszanie się (+). Tutaj chyba stanąłbym bardziej z (mojej) lewej żeby zaakcentować tą wysuniętą nogę - zrozumienie że modelka idzie zajęło mi trochę czasu

Cień z lewej na podłodze (-) Ale to kwestia pomysłu na zdjęcie - ja np. wolałbym bez cienia. Podobnie ta winieta na około zdjęcia - jeżeli to post proces to wolałbym bez albo max 10% z tego co jest.

Cień z nosa na twarzy - czy był rozmyślny (i tak ma być) czy tak wyszło?

Pozdrowienia,

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

a to się nie czepiam...a nawiązując jeszcze do tematu "niskiego klucza" -proponuje używać terminu "Ciało" w odniesieniu do "Body"
    Masz jeszcze jakieś propozycje? Nie jesteś w temacie i nie wiesz o co chodzi. Nie wiesz jakie było zadanie postawione uczestnikom przez prowadzącego spotkanie. Proponuję abyś zapisał się na warsztaty i zaczął od Pierwszych kroków w studio.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie wiesz jakie było zadanie postawione uczestnikom przez prowadzącego spotkanie. .
    powoli dociera do mnie że jestem zbyt ociężały umysłowo żeby zrozumieć zagadnienia i tematy poruszane na waszych warsztatach.
    były juz odp-"bo tak ma być","bo nie wiesz o co chodziło"...-a to fotografia chyba ma się bronic,a nie fotograf ?

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

powoli dociera do mnie że jestem zbyt ociężały umysłowo żeby zrozumieć zagadnienia i tematy poruszane na waszych warsztatach.
    były juz odp-"bo tak ma być","bo nie wiesz o co chodziło"...-a to fotografia chyba ma się bronic,a nie fotograf ?
    Przeczytaj sobie wypowiedź tnts porównaj ze swoją wcześniejszą i może zaczniesz coś kumać.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie celem czwartkowym warsztatów było zapoznanie się z budżetowym zestawem lamp by wystartować z własnym studiem czy to domowym, czy przenośnym. Do tego parę rad jak zorganizować sobie tło i otoczenie/akcesoria w takim studio domowym, po czym krótkie zapoznanie się z tym, co dostajemy w pudełku a następnie kilka póz (portrety, sylwetka) z modelką dla sprawdzenia czy tym podstawowym zestawem się da zrobić w miarę poprawne zdjęcia.
    Wg mnie się da. A wg was?

1.

2.

3.

4.

Ostatnio edytowane przez Vitez ; 28-01-2010 o 01:54

tnts
    Guest

Domyślnie

Cześć,

Czyli da się

Zakres dynamiki nie mieści mi się na LCD i muszę przesuwać ekran żeby zobaczyć detale w światłach i w drugą stronę jeżeli chodzi o cienie
    Na początku myślałem że troche są przepalone

1 i 2 jeszcze coś widzę, ale w kolejnych całkowicie nic nie widzę w niebieskim kolorze

Intrygujące są włosy na ostatnim zdjęciu: to wiatrak czy inny "trick" ?
    Ostatnio edytowane przez tnts ; 28-01-2010 o 12:42

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Przypomnę o sobotnim spotkaniu Średni, niski i wysoki klucz / Akt ( Middle key, Low key, High key aby mieszko_1vp mniej bolały oczy ) , na które zapraszam o godzinie 13.

Jak widać na warsztatach można zrobić dobre zdjęcia. Tym bardziej, że ćwiczyliśmy całkiem domowe a nie studyjne rozwiązania.

Strona 14 z 57 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów