Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Jak to zrobić??

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

A jakiego masz PS ? bo u mnie CS3 nie ma linijki ? Jest siatka.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Uzależniony

Domyślnie

CS3 też ma linijkę

Bywalec

Domyślnie

Ja nie korzystałem z linijki. Obróciłem cały obrazek na oko do pionu, później wykadrowałem do krawędzi a konkretniej do rogów bo obraz nie jest idealnie prostokątny a brakujące rogi (tzn wolne miejsce w rogach) dociągnąłem narzędziem transform z opcją warp.

Domyślnie

A nie łatwiej zaznaczyć plakat polygonal lasso toolem, utworzyć nową warstwę ctrl+j, później ctrl+t i z wciśniętym controlem poprzesuwać rogi plakatu do rogów zdjęcia? Nawet nie trzeba kadrować

Bywalec

Domyślnie

Ale to za dużo rozciągania i ostrość się bardziej pogorszy niż przy kadrowaniu ;p

Domyślnie

No tak, zawsze można wykadrować na początku, do dłuższego boku plakatu, wtedy obejdzie się bez dużego rozciągania...

Domyślnie

CS3 i 4 - Lasso wielokątne i bezporoblemowo można wykadrować bez rozciągania. Nawet zostanie ci oryginalna bryła nieforemna
    Canon FF i słoików kilka

Dopiero zaczyna Awatar doggy87
    Miasto
    Prudnik

Domyślnie

Dzięki wszystkim już sobie poradziłem
    Ale dobre rady napewno się sprzydadzą

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ja bym użył Free Transform
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Wybierasz narzędzie do przycinania (c), mniej więcej zaznaczasz obszar wycięcia ale nie klikasz jeszcze, zaznaczasz "perspective" i możesz każdy róg dowolnie przesuwać.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów