dostałem od kolegi on używał z 75-300 coś wyciął żeby pasowało i pasuje ale jak to sie ma do tego że to nie jest dedykowana
dostałem od kolegi on używał z 75-300 coś wyciął żeby pasowało i pasuje ale jak to sie ma do tego że to nie jest dedykowana
no oki ale była mowa o mocowaniu więc to napisałem że kombinacyjnie się da pozdr;-)
uwaga, ten pan jest z firmy Canon
Witam serdecznie,
Aby nie mnozyc nowych wątków mam pytanie czy ta osłona przeciwsłoneczna http://allegro.pl/item384896202__osl...58mm_58]_.html nada sie do Canona EF 100-300 USM...pisałem to pytanie wystawiajacemu przedmiot ale dostałem enigmatyczą odpowiedz...po prostu nie chce wywalac kasy w błoto...a nie jest to typowa donica tylko tuleja...proszę o pomoc i z gory dziekuje.
Nie jest to osłona dedykowana do tego obiektywu, tak więc jej skuteczność będzie dyskusyjna. W opisie aukcji nie ma żadnych informacji odnośnie zakresu ogniskowych z jakimi "współpracuje" ta osłona, podany jest tylko rozmiar gwintu. Do obiektywu EF 100-300 USM dedykowana jest osłona ET-65 wersja II lub III.
Ostatnio edytowane przez axk ; 29-06-2008 o 11:10
EOS + Speedlite
A teraz z podobnej beczki pytanie: potrzeba mi et-65 do 70-210 3.5-4.5 ... Istnieje jakaś sensowna różnica między zamiennikami Delty a dwukrotnie droższym oryginałem? I czym się różni II od III?