nie, to nie to. Tulipanek po prostu ładniej wygląda![]()
nie, to nie to. Tulipanek po prostu ładniej wygląda![]()
"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek
Kwestia gustu. W stosowaniu osłon przeciwsłonecznych chodzi o funkcjonalność a nie o wygląd, dlatego producent zaleca konkretny typ osłony do konkretnego modelu obiektywu lub zakresu ogniskowej. A tak swoją drogą ciekawa metoda : wybieranie osłony ze względu na wygląd a nie na jej funkcjonalność.
Ostatnio edytowane przez axk ; 08-07-2008 o 09:30
EOS + Speedlite
"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek
Czy warto zainwestowac i kupic oryginalna oslone przeciwsloneczna 'ES-71 II' do 'C 50 1.4', czy tez moze lepiej kupic jakis zamiennik cztery razy tanszy na Allegro?
Czy przykrece do 50 1.4 wlasnie ta oslone + filtr UV?
[ CANON EOS 400D ] [ C 17-55 3.5-5.6 ]
Może miałem PH, ale mój zamiennik osłony do 17-55 nie trzyma się dobrze na bagnecie i kilka razy osłona delikatnie przekręciła mi sie bez mojej wiedzy powodując zaczernienie rogu zdjęcia. Na szczęście nie były to potencjalne fotki mojego życia, ale i tak planuje wymianę na oryginalną. Ciekawe jakie doświadczenia mają inni.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200