Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Jechać z tym na żytnią czy może do okulisty ? 5D

Widok wątkowy

Domyślnie

Dziękuje za odpowiedzi, zaktualizowałem zdjęcia na te same tyle, że przy świetle zastanym zza okna, więc jest nieco bielej, nie jestem może totalnym anonistą sprzętowym, ale jakieś tam zalążki pewnej choroby wykazuję wszystko siedzi w głowie a najbardziej dokucza ten dyskomfort psychiczny, że niby jest ok no, ale zawsze mogłoby być lepiej zwłaszcza, że np. u przysłowiowego kazka na tym samym sprzęcie jest nieco lepiej.

Pytałem o tą regulację, bo tak czy inaczej muszę pojechać na żytnią dla spokojności sumienia i sprawdzić przebieg migawki ma być bardzo mały, więc wolę się upewnić i spać spokojnie, temu pomyślałem o wykalibrowaniu body + ten konkretny egzemplarz szkła by było idealnie.
    Boję się tylko, by nie wyszło, że po kalibracji będzie gorzej niż jest teraz.
    Sam widzę, że jest w miarę ok., wiem wiem trzeba robić fotki a nie paski czy bateryjki (te też robiłem 3 ustawione w rzędzie celowanie na środkową i ta jest ostra ale głownie przy 105 przy 24mm wszystkie trzy wyglądały tak samo niezbyt ostre (może zbyt daleko stoją i wyobrażałem sobie, że napisy na nich mają być po powiększeniu ostre i wyraźne)
    Jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie i nie olanie wątku.

Czy taki faktycznie lekki bf fachowcy z żytniej będa w stanie skalibrować na ideał ? czy to zbyt wielkie ryzyko i mogą zrobić zdecydowanie gorszy bf lub ff ?

ERRATA ok co ma być to będzie albo wyjdzie zboczenie albo nie sławne bateryjki tutaj 24mm tutaj 105mm
    Ostatnio edytowane przez Doctor77 ; 03-01-2010 o 13:04

Uprawnienia umieszczania postów