Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Jechać z tym na żytnią czy może do okulisty ? 5D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Doctor77 nie testuj na kartkach bo w głowe dostaniesz... Ja na swoim 5D z 28,1.8 mam na kartce ze 2cm BF! Masakra... A najlepsze jest to że w boju trafia i raczej nie mam z tym problemu... Więc olej kartki, zabieraj sprzęt z domu i foć.
    Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 22-01-2010 o 09:23
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Domyślnie

Dokładnie tak zrobiłem, olałem kartki olałem jechanie do serwisu na kalibrowanie (na sprawdzenie ilości klapnięć podjadę), podłączyłem 430EX i faktycznie wszystko teraz wygląda zupełnie fajnie, zwłaszcza jak do zupełnie prywatnego amatorskiego użytku.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doctor77 Zobacz posta
    Dokładnie tak zrobiłem, olałem kartki olałem jechanie do serwisu na kalibrowanie (na sprawdzenie ilości klapnięć podjadę), podłączyłem 430EX i faktycznie wszystko teraz wygląda zupełnie fajnie, zwłaszcza jak do zupełnie prywatnego amatorskiego użytku.

A po co? Nie szkoda caasu na serwisy dla glupich klatek? RObi zdjecia to rob! Przeciez to nie jest GWARANCJA DZIALALNOSCI MIGAWKI! Nawet jak sie dowiesz , ze masz 20 tys klatek to moze ci walnac po 21 tysiacach (jak mojemu znajomemu) , a moze tez , tak jak w moim 5 D bylo okolo 80 tys i aparat dzialal wysmienicie i wiem ze nabywca jego nadal robi fotki na tej samej migawce.

Jak Ci powiedza , ze masz 80 tys to bedziesz robil fotki z przeswiadczeniem ze kazda nastepna moze byc ta ostatnia bo przeciez 80 tys na liczniku...
    Ja bym to olal i robil fotki! Jak Ci padnie migawka, to wtedy sie bedziesz martwil, co dalej.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    A po co? Nie szkoda caasu na serwisy dla glupich klatek? RObi zdjecia to rob! Przeciez to nie jest GWARANCJA DZIALALNOSCI MIGAWKI! Nawet jak sie dowiesz , ze masz 20 tys klatek to moze ci walnac po 21 tysiacach (jak mojemu znajomemu) , a moze tez , tak jak w moim 5 D bylo okolo 80 tys i aparat dzialal wysmienicie i wiem ze nabywca jego nadal robi fotki na tej samej migawce.

Jak Ci powiedza , ze masz 80 tys to bedziesz robil fotki z przeswiadczeniem ze kazda nastepna moze byc ta ostatnia bo przeciez 80 tys na liczniku...
    Ja bym to olal i robil fotki! Jak Ci padnie migawka, to wtedy sie bedziesz martwil, co dalej.
    Przebieg dobrze jest sprawdzić przed kupnem uzywki, teraz, to już niepotrzebny stress, a tak jak napisał JaBlam, w praktyce ta wiedza nic nie znaczy. W serwisie znają przypadki działających 5DI z przebiegiem 250k.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Doctor77 nie testuj na kartkach bo w głowe dostaniesz... Ja na swoim 5D z 85 1,8 i 28,18 mam na kartce ze 2cm BF! Masakra... A najlepsze jest to że w boju trafia i raczej nie mam z tym problemu... Więc olej kartki, zabieraj sprzęt z domu i foć.
    No to masz szczescie, ze fotografujesz tylko "na ulicy", bo zapewne przy zleceniu na np. kilka studyjnych packshotow musialbys odmowic, odpowiadajac: "sorki ale moj sprzet jest idealny ale tylko na ulicy"

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No to masz szczescie, ze fotografujesz tylko "na ulicy", bo zapewne przy zleceniu na np. kilka studyjnych packshotow musialbys odmowic, odpowiadajac: "sorki ale moj sprzet jest idealny ale tylko na ulicy"
    PRZESTAŃ! Bo zaraz znowu zachoruje na BF/FF! Ledwo co wyszedłem z tej choroby i czasem mi się wróci.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Uprawnienia umieszczania postów