Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Jechać z tym na żytnią czy może do okulisty ? 5D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doctor77 Zobacz posta

Tak gwoli ścisłości to przy czasie naświetlania 10s powinny być ostre... zważywszy, że były robione ze statywu a wyzwalane samowyzwalaczem o czym wyraźna informacja widnieje
    w exifie... ale łatwiej jest zbesztać niż odczytać tak wyrafinowany parametr z exifa.
    Tak gwoli ścisłości, to zanim cokolwiek napisałem przejrzałem exif i... nigdzie się tam 10s nie dopatrzyłem za to (patrz mój pierwszy post w tym temacie) powołałem się na dane 1/60 i ISO1600 przy 24mm - aż taki dobry nie jestem i na podstawie samego obejrzenia zdjęcia cyferek bym nie podał . Informacji o statywie w exifie niestety też nie znalazłem .
    P.S. Nawet 10s gwarancji ostrości nie da, w określonych warunkach wręcz przeciwnie.

To tyle złośliwości. Proponuję mimo wszystko zabrać tyłek na dwór i tam wyzbyć się kompleksów - mrozu aż tak dużego nie ma .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 03-01-2010 o 19:40
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Domyślnie

To tyle złośliwości. Proponuję mimo wszystko zabrać tyłek na dwór i tam wyzbyć się kompleksów - mrozu aż tak dużego nie ma .[/QUOTE]

Oj nie wiem czy bym się dziś odważył teraz wyjść u mnie za oknem jest już -18 plus miło smagający tu i ówdzie wiaterek. Droga z garażu do domu teraz wydawała się wiecznością. Wracając do tematu to faktycznie zwracam honor zdjęcia były bardzo chaotyczne no, ale tak to jest jak się ma nową zabawkę i w porównaniu do poprzedniej te same ujęcia wyglądają inaczej. Ale nawet po krótkim spacerku i przeglądnięciu jeszcze bardziej chaotycznych zdjęć stwierdzam, że goły raw to faktycznie mydelniczka bez granic, ale już po drobnym wywołaniu wychodzi super przynajmniej jak dla mnie i lepiej nie będę ryzykował rozkalibrowania cieszę się tym, co mam i tyle. Zobaczę jak będzie z lampą, bo sporo robię makro odznak medali itp. na allegro a jak do tej pory moim starym 350d +17-85 przy 85 właśnie takie zdjęcia wychodziły idealnie.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doctor77 Zobacz posta
    Oj nie wiem czy bym się dziś odważył teraz wyjść u mnie za oknem jest już -18 plus miło smagający tu i ówdzie wiaterek.
    Nie przesadzaj, ja dzis byłem na 2 godzinnym spacerze z sankami z córeczką. Dziecko całkiem dobrze to zniosło i na hasło "powót do domu" powiedziało stanowczo NIE . Co prawda aparatu z sobą nie wziąłem.

Wracając do tematu, to sprawą oczywistą jest, że przesiadka na 5D z 350-ki może być lekkim szokiem zarówno pod względem jakości jak i samego użytkowaniu. Ja przeżyłem 2 razy szok w co prawda mniejszych krokach, pierwszy przy przesiadce z 350D na 30D, później z 30D na 5DMkII. Niestety potrzeba troche czasu aby do nowego aparatu przywyknać.
    Dziwi mnie tylko jedno, że narzekasz na zestaw 5D + 24-105 przy porównaniu do dobrej pracy 350D + 17-85. Miałem ten ostatni obiektyw (sprzedałem po 3-ch miesiacach) i uważam, że to jedno ze słabszych szkieł canona, eLce 24-205 do pięt nie dorasta. Albo coś robisz nie tak albo sprzęt rzeczywiście kuleje.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów