Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 52 z 52

Wątek: Nieostre? czy się czepiam?

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Mam 50D + Tamrona 17-50 i wydaje mi sie ,ze ten obiektyw mozna juz zaliczyc do obiektywow z mala glebia ostrosci szczegolnie na samym koncu co powoduje ,ze trudniej jest nad nia zapanowac aby zjdecie bylo ostre tam gdzie chcemy. prz portretach bedzie roznica w ostrosci miedzy okiem a uchem modelki. Szczerze mowiac uzywam zwykle tylko jednego (centralnego) punktu AF chyba ,ze fotografuje ptaki w locie albo cos w tym stylu. Nawet jak fotografowalem wyscigi psow to zablokowalem ostrosc w jednym punkcie i czekalem az mi psy wbiegna w kadr i klepalem seryjne.

Mysle ,ze nie jestem jedynym ktory blokuje ostrosc, czasem tez pomiar swiatla a potem kadruje. Jak pisze glupoty to mnie poprawcie

A i nie wiem czy kiedykolwiek sie zaprzyjaznie z AF AI Servo. Moze ,ze go uzywam czy cos...
    Positively dirty minded

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    ...A i nie wiem czy kiedykolwiek sie zaprzyjaznie z AF AI Servo. Moze ,ze go uzywam czy cos...
    Mam trochę podobne odczucia co do AI Servo.
    Wiesz toshimitsu, myślę, że z AI Servo można super zaprzyjaźnić się dopiero na poziomie "jedynek". Gdy miałem EOS-a 300 (tego na kliszę) przez parę godzin bawiłem się "jedynką" analogową. Byłem w szoku co ten aparat robił z obiektywem 70-200/2,8 !
    Wtedy były gorsze samochody - max to FSO Polonez, więc chyba nie było obiektu, który uciekłby przed tym AF z "jedynki" :grin:

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów