Witam ponownie.
Zawsze zastanawiały mnie pewne rzeczy, przy fotografowaniu moim poprzednim aparatem, a mianowicie Lumixem FZ-18. W jakich sytuacjach na ile ma być ustawiona przysłona, jak długi ma być czas migawki, jaki obiektyw jest używany w jakich sytuacjach, w jaki sposób najlepiej robić zdjęcia, jakie ustawienia są najbardziej optymalne do środowiska w którym jesteśmy/ w którym robimy zdjęcia. Jak wyłapać w dobrym momencie np. fajerwerki, fale na morzu, szybko przejeżdżający samochód czy co innego. #Mówiąc szczerze, od zawsze mnie fotografia inspirowała - chciałbym w miarę moich możliwości jak i również waszej wspólnej pomocy forumowiczów, zamierzam się dokształcać. Od czego zacząć? Czego zacząć się uczyć? I tym podobnych... Wiem, że na naukę 'tego' trzeba poświęcić sporo czasu, że każdy uczy się najlepiej fotografii, jeśli sam grzebie w ustawieniach i spr. wszystko. Lecz, powiem tak, chciałbym się nauczyć robić zdj. na poziomie troszkę wyżej niż amatorka.Z góry dziękuję za wszelakie instrukcje oraz pomoc.