Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Problem z galeria simpleviewer

Domyślnie Problem z galeria simpleviewer

Witam
    Probowałem wgrać galerie simpleviewer poprzez PS CS2 i wszystko ok(folder z miniaturkami i plikami potrzebnymi do działania galerii jest)
    Wrzuciłem wszystko na swój serwer (na yoyo.pl)
    I z 8 przykładowo dodanych zdjęć wyświetlają się tylko 3 a reszta do białe krzyżyki.

Co może być przyczyną i jak temu zaradzić?
    Proszę o pomoc.
    50D|400D + BG-E3| C24-70 2.8 | C15 Fisheye 2.8 | C50 1.8 | 580 EX II | Kata DC 445 | i inne mniej lub wiecej potrzebne gadżety ; )

http://dudiphoto.carbonmade.com

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A miniaturki pokazuje ? czy tez tylko krzyzyki ? Potrzeba troche wiecej informacji ;-) Simpleviewer przez ps cs2 ? Ja czegos nie rozumiem, ja zawsze wrzucam przez total commandera zdjecia + skrypt i go uruchamiam w przegladarce zeby stworzyl xml'a i miniaturki :wink: Jakis adres albo cos ? Bo tak to ciezko cokolwiek stwierdzic

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Picasa robi przyzwoicie galerię SimpleViewer, tylko trzeba ściągnąć dodatek.
    Wszystko za free
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Navan, Ireland

Domyślnie

http://kusmierski.eu Stronka zrobiona tylko w simpleViwer (opróch flasha) z lekkimi przeróbkami i nie mam za dużego pojęcia o projektowaniu stron. Nigdy nie miałem problemu z białymi krzyżykami. Posiadam ten plugin do Picasa i działa bardzo dobrze.
    Witam [you]
    7D+Grip+C24-105L IS USM+ C70-300 IS USM + Sigma 8-16 DC HSM + 430 EX II + Lowepro Nowa 200AW + Cokin Z-pro + gadżety

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Krzyżykiem może być miniaturka zdjęcia w niestandardowej rozdzielczości, np. panoramy. Wartości rozmiaru boków zdjęcia są tak różne, że SimpleViewer ma problem z miniaturką.

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dobra, troche poszperalem, i juz wiem o co chodzi To ktore Ci sie wyswietla - to "jednoslowo.jpg", a te ktore sie nie wyswietlaja to "kilka slow.jpg"

Pliki nie moga miec znaku spacji!! Czyli zamiast "Mazurski krajobraz.jpg" musi byc np. "Mazurski_krajobraz.jpg"

I wszystko bedzie smigac

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

A ja bym jeszcze sprawdził, czy rozszerzenie pliku to "jpg" czy "JPG"... wielkość liter też ma znaczenie
    Na świat spoglądam przez armatę...

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

A ja mam takie pytanie, tworzę galerię w simpleviewrze i cały czas coś z automatu mi je pomniejsza do swojej wielkości. Chciałbym zmienić, żeby zdjęcia mogły mieć max 800px w poziomie i 700 w pionie, wie ktoś gdzie tego szukać?
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Chcesz zmusic ludzi do przewijania galerii gora/dol ? Nawet na operze ktora ma teraz cienki pasek gorny - max wysokosc jaka sie miesci = 670px. Od belki gornej do dolnej. Ja osobiscie w momencie kiedy musze przewijac galerie - wychodze z niej

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

W pionie zrobiłem 650, a w poziomie 750, więc mieści się bez przewijania. A teraz mam inny problem, wie ktoś jak powiązać flickra z simpleviewerem?
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów