Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Epson 3880 i ciecie papieru z rolki

Domyślnie

chyba nie chce mi się w to póki co wnikać....ploter fotograficzny, chyba raczej różni się od plotera wykorzystywanego do wydruków inżynierskich , chyba...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Pytam serio bo po tym co napisałeś zaczynam się zastanawiać.

Życiowe doświadczenie podpowiada mi , że zdjęcia które robili mi ploterem kładło na głowę, odbitkę z laba nie wspominając o wydruku z drukarki.

moja hierarchia jest następująca 1.ploter2.lab3.drukarka xD jeśli się myle to wyprowadź mnie z błędu.
    Use google luke - poza tym masz te swoje doświadczenie o którym piszesz w innym wątku
    Najlepsze jest to "nie wspominając o wydruku z drukarki"
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

krzychu czyżbyś miał na myśli budowle sakralne ? xD
    Akurat w te dziedzinie zatrzymałem się na poziomie odbitki krokusem :P

Domyślnie

domowym sposobem wychodzi taniej niż w labie ?
    Przede wszystkim nie chodzi mi o wydruki na papierze plastikowym jak w labie, tylko papierze barytowym jak Hahnemuhle Fine Art Baryta 325gms, to inna liga jakosciowa i cenowa niestety tez (za 50 sztuk A2 troche ponad 1000PLN).

Obecnie uzywam Epson 2400, ale mimo, ze jakosciowo spelnia moje wymagania, to jednak potrzebuje wiekszych rozmiarow, a ze nie mam dostepu do takiej drukarki, a w sklepach raczej nie maja takiego towaru na polkach, to trudno znalezc jakies praktyczne informacje.

Wychodzi na to, ze najblizsza drukarka, ktora obsluzy rolke to Epson 4800, ale ona tez chyba nie ma gilotyny, wiec kolejna inwestycja .

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xmartvyx Zobacz posta
    Przede wszystkim nie chodzi mi o wydruki na papierze plastikowym jak w labie, tylko papierze barytowym jak Hahnemuhle Fine Art Baryta 325gms, to inna liga jakosciowa i cenowa niestety tez (za 50 sztuk A2 troche ponad 1000PLN).

Obecnie uzywam Epson 2400, ale mimo, ze jakosciowo spelnia moje wymagania, to jednak potrzebuje wiekszych rozmiarow, a ze nie mam dostepu do takiej drukarki, a w sklepach raczej nie maja takiego towaru na polkach, to trudno znalezc jakies praktyczne informacje.

Wychodzi na to, ze najblizsza drukarka, ktora obsluzy rolke to Epson 4800, ale ona tez chyba nie ma gilotyny, wiec kolejna inwestycja .
    zapytaj kol. "czornyj" - on o ile pamiętam ma jakiegoś dużego epsona - i zna się na tym jak mało kto - może coś podpowie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

krzychu czyżbyś miał na myśli budowle sakralne ? xD
    Między innymi - naopowiadał Ci ktoś o czystej teorii a później głosisz to jako prawdę na forach.
    Dobre plotery fotograficzne od atramentówek foto wiele się nie różnią ale mało który zakład ma dobry ploter i większość nastawia się na druk plakatów (ze stosowną do tego jakością w ogólnym tego słowa znaczeniu) a nie zdjęć. Na ścianie w pracy mam wydruk z Canona A0 - po jakiś trzech miesiącach zrobił się czerwony, a słońca w pokoju nie ma prawie wcale...
    Lab vs. dobrej drukarka to jest inna liga - miałem gdzieś porównanie gamutów mojego Epsona (trochę mu do najlepszych brakuje) z Frontierem w Profilabie ale zapodziałem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie epson 3880

Tak z ciekawosci chcialem zapytac o opinnie na temat epsona 3880 , czy ktos z uzytkownikow moglby pochwalic sie doswiadczeniem chodzi i glownie o wydajnosc jak rowniez druk na materiale.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów