Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Jaki aparat

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz Zobacz posta
    Podpis to indywidualna sprawa użytkownika, jeden z forumowych mądralów ma 5 linków do swojej strony w podpisie kwestia w ogóle nie związana z postem ale OK.
    Napisałem Ci tylko jak to wygląda. Po prostu nieładnie. Ociera się o łamanie Regulaminu ale nie o to mi chodzi.

PS dorobek forumowy nie odzwierciedla rzeczywistych umiejętności i wiedzy forumowiczów, mój forumowy KOLEGO;-)
    Ale na forum nie masz jak inaczej zaprezentować swoich umiejętności czy wiedzy jak poprzez ROZSĄDNE posty. Rozsądne, czyli na poziomie i wyważone a nie pisane z poziomu "ja wiem lepiej, więc słuchajcie". Nie każdy a wręcz prawie nikt Cię tu nie zna osobiście. Tobie się wydaje że jesteś kimś, ale nie dając się poznać, a od razu pisząc wydumane dyrdymały to na forum stajesz się nikim - tylko kolejnym nickiem. Dlatego właśnie Ci sugeruję - przyhamuj...
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 04-01-2010 o 12:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale na forum nie masz jak inaczej zaprezentować swoich umiejętności czy wiedzy jak poprzez ROZSĄDNE posty. Rozsądne, czyli na poziomie i wyważone a nie pisane z poziomu "ja wiem lepiej, więc słuchajcie". Nie każdy a wręcz prawie nikt Cię tu nie zna osobiście. Dlatego właśnie Ci sugeruję - przyhamuj...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Napisałem Ci tylko jak to wygląda. Po prostu nieładnie. Ociera się o łamanie Regulaminu ale nie o to mi chodzi.
    Mój poziom prezentuje moje folio, którym zaspamowałem swój podpis.
    Proponuje Ci jeszcze raz przejrzeć moje wpisy skoro je tak śledzisz i przemyśleć czy rzeczywiście jestem takim forumowym mądralom bez doświadczenia jak twierdzisz. Jeśli mimo wszystko nie pasuje Ci sposób w jaki się komunikuje z otoczeniem to przykro mi, że nie potrafisz zaakceptować odmienności odstającej od otoczenia.

ps "jakieś dyrdymały" to powiadał Lech Wałęsa na obchodach rocznicy obaleniu Muru Berlińskiego na prawdę nie wiem gdzie znalazłeś dyrdymały w moich rzeczowych wypowiedziach. Przykra sprawa. Jeśli trzeba to dalej roztrząsać zapraszam na gg 9330707 , nie ma sensu zaśmiecać wątku stekiem dyrdymałów xD
    Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 04-01-2010 o 12:37

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mój poziom prezentuje moje folio, którym zaspamowałem swój podpis. .....
    Na forum liczy się raczej poziom wypowiedzi a ten masz raczek niski.

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz
    ...
    Natomiast typowy obiektyw canona do robienia zdjęć wewnątrz klasy L czy najwyższej tak jak 17-40 to CANON TSE 17mm...
    Austriacke gadanie, że do wnętrz to tylko tilt-shift to zgroza.

Propozycja khatarsis jest jak najbardziej sensowna.

Cytat Zamieszczone przez mateuszkaratysz
    ....
    UPRASZCZAJĄC MAKSYMALNIE wystarczy spojrzeć na podpisy sprzętowe fotografów z bardzo duzym doświadczenie i nierzadko z 30stką na karku.

Większość z nich posiada 5d , MKII, 1ds 1d MK II, III a standardem są szkła KLASY L.
    Upraszczając maksymalnie mało kto z nich zaczynał od 1Ds3 i szkieł po naście tysięcy zł. Pewnie nikt.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

W takim razie Autor posta nie ma się czym stresować bo na podstawowy zestaw 500D + kit te 5,5k z pewnością wystarczy.
    resztę forsy może zachować i jak przyjdzie czas wykorzysta ją na wymianę podzespołów, tylko cz warto dokonywać podwójnej inwestycji kiedy można zrobić coś raz a dobrze - typowe polskie myślenie ?

Ilu ludzi tyle pomysłów.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli mimo wszystko nie pasuje Ci sposób w jaki się komunikuje z otoczeniem to przykro mi, że nie potrafisz zaakceptować odmienności odstającej od otoczenia.
    Wiesz... chciałem Ci tylko zwrócić uwagę, że jeśli nie przestaniesz, to się z akurat tym tutaj otoczeniem będziesz musiał pożegnać.
    Na tym forum musisz komunikować się kulturalnie, bo rejestrując się tutaj zaakceptowałeś panujące tutaj zasady. Forum nie musi i nie ma zamiaru akceptować Twojej odmienności, jeśli afiszujesz ją niskim poziomem zachowania i postów.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

W takim razie Autor posta nie ma się czym stresować bo na podstawowy zestaw 500D + kit te 5,5k z pewnością wystarczy.
    resztę forsy może zachować i jak przyjdzie czas wykorzysta ją na wymianę podzespołów, tylko cz warto dokonywać podwójnej inwestycji kiedy można zrobić coś raz a dobrze - typowe polskie myślenie ?

Ilu ludzi tyle pomysłów.
    Żeby coś zrobić "raz a dobrze" to trzeba by mieć z 55k zł a i to mogło by być mało. Ja bym postawił pytanie odwrotnie. Czy warto inwestować ogromną kasę "na zapoznanie się" z tematem. Nie ma gwarancji, że młodemu człowiekowi się nie znudzi po tygodniu. Fotografia okaże się za trudna, trzeba będzie coś poczytać i czegoś się nauczyć.

Typowo polskim myśleniem to jest doradzanie "wydaj dużo" (i bezsensownie). Zupełnie nie rozumiem doradzania zakupu 70-200/4 jako praktycznie jedynego szkła (Twój post #14). 50/1.8 nie mogę traktować poważnie.

Zakup filtra UV uważam za całkowicie zbędny. Nie przydaje się do niczego z wyjątkiem psucia zdjęć. W cyfrze zupełnie nie działa a jako ochrona obiektywu jest co najmniej problematyczny. Swoich szkieł nie chronię żadnymi filtrami - jedyny wyjątek to warunki ekstremalne typu zawody żużlowe i fotografowanie tuż zza bandy.

Umówmy się co do jednego - w marketingu Canona, Nikona i innych nie siedzą idioci i skądeś się ten kit w ofercie wziął. Kit i/lub zakres ogniskowych 24-105 (dla FF) jest dość powszechnie uważany z podstawowy. Można się obyć bez UWA albo tele ale bez zakresu jw. raczej trudno. Na APS-C 18-55 IS jest rozwiązaniem wręcz idealnym.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów