Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: 5D czy 50D który wybrać

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    tylko że 5D (I) kończy się na 3200
    Robiąc w RAW to bez znaczenia, w każdym programie można wywołać forsownie conajmniej +2EV.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Robiąc w RAW to bez znaczenia, w każdym programie można wywołać forsownie conajmniej +2EV.
    MMM a wołałeś forsownie z 3200 na plus jeden czy dwa EV ale na zdjęciu robionym przy słabym sztucznym świetle ? bo wtedy naprawdę niezła kupa wychodzi w cieniach....

Domyślnie 5d vs 50d

Chciałem dodać jeszcze jedną niezaprzeczalną i kosztowną wadę 5D a zaletę 50D. W tym pierwszym brakuje systemu czyszczenia matrycy :/ - Żytnia i 122pln.
    -----
    Sauron:Canon EOS 5D, Canon 50 1.4 USM, Carl Zeiss 50mm f1,8 M42

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sauron Zobacz posta
    Chciałem dodać jeszcze jedną niezaprzeczalną i kosztowną wadę 5D a zaletę 50D. W tym pierwszym brakuje systemu czyszczenia matrycy :/ - Żytnia i 122pln.
    Czyszczenie matrycy to pestka. Można sobie samemu w domu wyczyścić w ciągu 5 minut. Poza tym nie znam naprawdę skutecznego systemu czyszczenia matrycy. Chyba najlepiej sobie z tym radzi Olympus.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Poza tym nie znam naprawdę skutecznego systemu czyszczenia matrycy. Chyba najlepiej sobie z tym radzi Olympus.
    Ja tam na skuteczność nie narzekam - w 30D ciągle łapałem brudy, po przesiadce na 40D paproch to jest rzadkość.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja tam na skuteczność nie narzekam - w 30D ciągle łapałem brudy, po przesiadce na 40D paproch to jest rzadkość.
    Zgadzam się z Merde. Jak miałem 350D to paprochy wlatywały ale nie jakoś tragicznie - oczywiście był to mankament. Później po przesiadce na 50D problem powtórzył się tylko raz po zawodach motocross, nie mniej w podobnych warunkach przy innych okazjach nigdy nie doświadczyłem problemu. Teraz jakiś czas temu przesiadłem się na 5D i znów ten wkurzający problem. Wczoraj czyściłem matryce, matówkę i lustro na żytniej i tego samego dnia podczas jedynego zmieniania obiektywu złapałem paproch :/ Oczywiście miałem gruszkę przy sobie, żeby ew. go wykurzyć ale na wysokości 300 m.n.p.m. w ujemnej temperaturze trudno jest cokolwiek robić.
    -----
    Sauron:Canon EOS 5D, Canon 50 1.4 USM, Carl Zeiss 50mm f1,8 M42

Uprawnienia umieszczania postów