Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 145

Wątek: 5D czy 50D który wybrać

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwex77 Zobacz posta
    kolejny problem z wyborem..

[...]
    Masz cala mase watkow o podobnej tresci na forum.
    Nie ma najmniejszej potrzeby zakladania kolejnego - wystarczylo przykleic sie do jednego wybranego.

Np wlasnie tego.

Na przyszlosc prosze uzyj wczesniej tego narzedzia:
    http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

duzym bledem bedzie zakup 5d ... (tanszy niz 5dmII) ? czy lepiej juz zainwestowac w II?
    czytam to forum i nic wywnioskowac nie umiem. jeszcze wiekszy bajzel w glowie.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

To jeszcze poczytaj ten: http://canon-board.info/showthread.php?t=5085&page=401

Od polowy wystarczy

Początki nałogu

Domyślnie

duzym bledem bedzie zakup 5d ... (tanszy niz 5dmII) ? czy lepiej juz zainwestowac w II?
    czytam to forum i nic wywnioskowac nie umiem. jeszcze wiekszy bajzel w glowie.
    To zalezy od wielu czynnikow, od tego:
    - ile na szkla chcesz wydac - czy przez kupno 5d2 nie ucierpli szklarnia
    - czy potrzebne Ci MP
    - microadjustments
    - czy potrzebne filmy
    - czy czujesz roznice miedzy puszkami
    - czy 5d1 Cie ogranicza
    - itd. itd. itd.

Domyślnie

dobra ja sie zdecydowalem na uzywane 5d .. ale nie dokonca mam pojecie w temacie przebiegu.. sprzedajacy mowi ze to 126 tys .. czy taki aparat jeszcze mi troche pociagnie?
    jak to jest? w zasadzie wyglada zewnetrznie dobrze, normalne slady uzytkowania.. jak myslicie?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dobra ja sie zdecydowalem na uzywane 5d .. ale nie dokonca mam pojecie w temacie przebiegu.. sprzedajacy mowi ze to 126 tys .. czy taki aparat jeszcze mi troche pociagnie?
    jak to jest? w zasadzie wyglada zewnetrznie dobrze, normalne slady uzytkowania.. jak myslicie?
    To jest więcej niż średnia żywotność migawki w tym modelu.
    Czy warto - zależy od ceny, bo możesz się wkrótce spodziewać sporego wydatku na wymianę migawki (circa about 1000 zł, jeśli się mylę - niech mnie ktoś poprawi).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A jaka jest średnia żywotność migawki w 5D? Tylko nie podawaj tego co producent czyli 100tys. bo to jest chyba GWARANTOWANY przebieg, coś jak w pierwszych wersjach 1D gdzie Canon podał 200tys. a są egzemplarze mające na koncie po 450tys. i jeszcze chodzą.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    A jaka jest średnia żywotność migawki w 5D? Tylko nie podawaj tego co producent czyli 100tys. bo to jest chyba GWARANTOWANY przebieg, coś jak w pierwszych wersjach 1D gdzie Canon podał 200tys. a są egzemplarze mające na koncie po 450tys. i jeszcze chodzą.
    AFAIK (ale znów - mogę się mylić) stara piątka nie miała gwarantowanego przebiegu w ogóle, a średni czas pracy migawki to 90-100 tysięcy klapnięć.
    126k na ten sprzęt to już jest dużo, ale oczywiście zdarzają się przypadki po 200 czy 300k. Ale to są raczej wyjątki...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale skąd masz te dane odnośnie średniej wytrzymałości migawki w 5D, możesz dać link do statystyk?

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Migawka to nie wszystko, u mnie tak około piątego miesiaca gwarancji odmówił pracy duzy Lcd (mały był ok),punkty AF zniknęły i parę innych rzeczy.....diagnoza -płyta do wymiany, nie spadł, nie topiłem, ot tak któregoś dnia po prostu.
    Szczęścia trochę się przydaje ,ale gwarancja imho bardziej.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów