Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 145

Wątek: 5D czy 50D który wybrać

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artor Zobacz posta
    środkowy w 5d też jest ok ,a plastyka zdjęcia powalająca w porównaniu do 50d.
    Błagam - używajmy w dyskusjach pojęć, które zostały zdefiniowane. To nie ezoteryka... Jeśli trudno nam słowami określić różnice w zdjęciach, to piszmy po prostu, że zdjęcia z 5D podobają nam się bardziej od zdjęć z 50D. Będzie wiadomo, że poruszamy się w kategoriach ściśle subiektywnych. A jeśli chcemy zobiektywizować wypowiedź, to postarajmy się przeanalizować różnice.
    Przepraszam za ten wtręt, ale nie mogłem się powstrzymać

Bywalec Awatar gregorio1972
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Czy Ktoś się orientuje do kiedy 50D będzie dostępny na rynku - chodzi mi o nowy sprzęt? Nigdzie nie znalazłem informacji do kiedy będzie produkowany ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    Czy Ktoś się orientuje do kiedy 50D będzie dostępny na rynku - chodzi mi o nowy sprzęt? Nigdzie nie znalazłem informacji do kiedy będzie produkowany ?
    Nie sądzę, aby nadal był produkowany. Wydaje mi się, że aktualnie trwa wyprzedaż zapasów magazynowych.

Domyślnie

5d to kawał dobrego sprzętu, mały potwór jednak nie uczyni z nikogo fotografa. zależy do czego bedziesz uzywać, tego wszystkiego. 5d oczywscie lepsze, cena nie różni się na tyle by nie dopłacić. Polecam szczerze - wysokie UŻYWALNE ISO, szybkostrzelny daje nam ładny surowy obrazek.

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja niedawno przesiadłem się Z S5Pro na 5D, jestem oczarowany jakością obrazka, a AF środkowy taki sam, boczne słabsze trochę.

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podobnie jak parę osób tutaj przeszedłem przesiadkę z 50D na 5D. Wcześniej jeszcze bawiłem się poczciwym manualnym Pentaxem i chyba to sprawiło, że w 50D Ciągle mi nie pasowały ogniskowe. Po zakupie 5D na body na stałe siedzi C50/1.4 i reszta obiektywów stała się niepotrzebna

Oczywiście w wielu aspektach technicznych 50D był lepszy od 5D, przez to, że nowszy.
    Nie wróciłbym już jednak z powrotem do cropa.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

A ja uważam, że spora grupa przedpisaczy przesadza z tymi "wreszcie zgadzającymi się" ogniskowymi, które jawią się tu jako fundamenty, bez których fotografia by nie istniała. Przesiadłem się przed kilkoma dniami z 350D na 50D i jestem zachwycony!
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    A ja uważam, że spora grupa przedpisaczy przesadza z tymi "wreszcie zgadzającymi się" ogniskowymi, które jawią się tu jako fundamenty, bez których fotografia by nie istniała. Przesiadłem się przed kilkoma dniami z 350D na 50D i jestem zachwycony!
    Kwestia prawdziwych ogniskowych jest moim zdaniem wydumana. Problem leży gdzie indziej - gdyby 50D miał matrycę od 5D (lub 5D wszystko inne prócz matrycy wzięte z 50D ), to powstałby aparat niemal idealny dla większości zaawansowanych użytkowników (no może z wyjątkiem braku filmów . Zapewne po jego zakupie nikt przez 10 lat nie myślałby o zmianie body - a to jak wiadomo jest niedopuszczalne. Wybieramy więc pomiędzy rybkami... a akwarium.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No tak... mój pełnoklatkowy ZENIT E i PRACTICA MTL3 nadal działają, a to już 32 i 26 lat...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Chyba nie jakością obrazu, bo ta jest widocznie gorsza w 50D i 7D
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów