Strona 37 z 45 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 447

Wątek: Wasza najlepsza fotka dotychczas)

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

mi sie strasznie Green podoba ostatnie zdjecie nie tylko ze wzgledu na modelke, bardzo fajna kompzycja
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    mi sie strasznie Green podoba ostatnie zdjecie nie tylko ze wzgledu na modelke, bardzo fajna kompzycja
    wielkie dzięki. bo zaraz obrosnę w piórka
    dodam, że na egzaminach też się najbardziej podobała...

autentycznie okazuje się, że ostatnie zdjęcia w danej sesji wychodzą najlepiej bo...modelce sie już nie chce...
    ponoć tak to jest.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja zapodam takie zdjęcie:

Jakoś mi się spodobało na początku i tak zostało, w porównaniu do innych pokazanych tutaj zdjęć to dno i 2 metry mułu, ale dla mnie jest wyjątkowe. Może ktoś zrozumie ;-)
    350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Skojarzyło mi się z jednym moim: http://212.33.73.85/tomaszg/foto/200...71x09.jpg.html

30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perian
    A ja zapodam takie zdjęcie:
    Sorki ale nic ne widze
    Idzie Panie nowe....

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    co rozumiesz przez niedoskonałość techniczną??? jakość fotki czy kompozycję ujęcia?
    jeżeli jakość to rozumiem i ok, a jeżeli kompozycję ujęcia - to co być ew. zmienił, jak przekadrował???
    Miałem na myśli jakość fotki, kompozycyjnie jest ok, aczkolwiek, jeśli miałbym coś zmienić to odrobinę bym się zniżył do tego ujęcia (w tym momencie jest trochę z góry) oraz obniżył odrobinę linię horyzontu. Ale tak jak napisałem na początku, ogólnie te zdjęcia to dla mnie de beściaki. Zapytam na marginesie, bo widzę że lubisz B&W, jak konwertujesz zdjęcia z cyfry do B&W? Mieszanie kanałów, czy może coś innego?

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    Mi też się to zdjęcie bardzo podoba, klimat i modelka super, ale jeśli już miałbym się do czegoś przyczepić to właśnie kompozycyjnie - IMO głowa jest odrobinę za bardzo wciśnięta w róg zdjęcia.

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Smaczny, ale twarz a przynajmniej usta sa w mocnym punkcie kadru, poza tym to kompozycja diagonalna i to bardzo ciekawie zastosowana, sam jestem balaganiarz wiec mnie sie podoba
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Skojarzyło mi się z jednym moim: http://212.33.73.85/tomaszg/foto/200...71x09.jpg.html

niezły młyn
    co kraj to obyczaj

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny
    Miałem na myśli jakość fotki, kompozycyjnie jest ok, aczkolwiek, jeśli miałbym coś zmienić to odrobinę bym się zniżył do tego ujęcia (w tym momencie jest trochę z góry) oraz obniżył odrobinę linię horyzontu. Ale tak jak napisałem na początku, ogólnie te zdjęcia to dla mnie de beściaki. Zapytam na marginesie, bo widzę że lubisz B&W, jak konwertujesz zdjęcia z cyfry do B&W? Mieszanie kanałów, czy może coś innego?
    a więc tak kolego...
    plik ten otrzymałem z zeskanowania odbitki bo jak dokopałem się do negatywu i wyciąłem pojedyńczą klatkę to dowiedziałem się, że w labie nie zeskanują mi tego bo...potrzebne są minimum 3 kaltki tzn że miałem tego nie wycinać...
    bezmyślnie się zachowałem ale wcale nie żałuję
    dlatego taka jakość fotki.
    jeśli chodzi o kadr to: w sumie nie wiem czy chciałbym na nim więcej nieba.
    zastosowałem taki poprostu. pół na pół. dzisiaj już w to nie wnikam. może jak dokopię się znowu do tego negatywu to przekadruję to zdjęcie trochę inaczej jeśli wogóle będzie miejsce na to.

wstawione zdjęcia to jak zauważyłeś B&W ale nie tylko gustuję w takich...
    jeszcze wtedy kiedy dopiero co poznawałem PS'a to robiłem to najprościej jak chyba można tzn saturation na 0. Później dopiero zabawa z kontrastem itd.
    Jak narazie z Chanel Mixerem to tylko się bawiłem.

Strona 37 z 45 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów