Pokaż wyniki od 1 do 10 z 447

Wątek: Wasza najlepsza fotka dotychczas)

Mieszany widok

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    ośmielam się wrzucić zdjęcie do którego żywię bardzo wielki sentyment...
    zrobione bardzo dawno kiedyś, najzwyklejszym głuptakiem, bodajże na negatywie FOMA...
    jedna z pierwszych moich fotografii ogólnie

miejsce: sopot
    data: 14.02.XX

co sądzicie???
    Trzy świetne zdjęcia, mój klimat... No i oczywiście niedoskonałość techniczna pierwszego zdjęcia w ogóle nie razi, jest wręcz jego atutem. Mi coraz bardziej podoba się taki styl od perfekcyjnie ostrych, nieskazitelnych fotografii z dSLR-ów.

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny
    No i oczywiście niedoskonałość techniczna pierwszego zdjęcia w ogóle nie razi, jest wręcz jego atutem. Mi coraz bardziej podoba się taki styl od perfekcyjnie ostrych, nieskazitelnych fotografii z dSLR-ów.
    co rozumiesz przez niedoskonałość techniczną??? jakość fotki czy kompozycję ujęcia?
    jeżeli jakość to rozumiem i ok, a jeżeli kompozycję ujęcia - to co być ew. zmienił, jak przekadrował???

Nie wiem nawet jak te głuptki ustawiają ostrość; na nieskończoność???
    BTW, zdjęcie nr.1 robiłem wtedy kiedy nie miałem jeszcze pojecia o foto.
    Zaczynałem coś niecoś skrobać PODNIECAJĄC się EOSem 30 który miał kolega a którego jeszcze wtedy ja NIE miałem wogóle szansy mieć

Okazało się że po jakimś czasie 'being abroad' dorobiłem do mojej stopki.
    No i kolejne zdjęcia to jedne z pierwszych właśnie na zestawie 20D + ef-s 17-85.

Wrzućcie coś w końcu na temat tych fotek. Co źle, czemu tak a czemu nie itd?

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    co rozumiesz przez niedoskonałość techniczną??? jakość fotki czy kompozycję ujęcia?
    jeżeli jakość to rozumiem i ok, a jeżeli kompozycję ujęcia - to co być ew. zmienił, jak przekadrował???
    Miałem na myśli jakość fotki, kompozycyjnie jest ok, aczkolwiek, jeśli miałbym coś zmienić to odrobinę bym się zniżył do tego ujęcia (w tym momencie jest trochę z góry) oraz obniżył odrobinę linię horyzontu. Ale tak jak napisałem na początku, ogólnie te zdjęcia to dla mnie de beściaki. Zapytam na marginesie, bo widzę że lubisz B&W, jak konwertujesz zdjęcia z cyfry do B&W? Mieszanie kanałów, czy może coś innego?

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny
    Miałem na myśli jakość fotki, kompozycyjnie jest ok, aczkolwiek, jeśli miałbym coś zmienić to odrobinę bym się zniżył do tego ujęcia (w tym momencie jest trochę z góry) oraz obniżył odrobinę linię horyzontu. Ale tak jak napisałem na początku, ogólnie te zdjęcia to dla mnie de beściaki. Zapytam na marginesie, bo widzę że lubisz B&W, jak konwertujesz zdjęcia z cyfry do B&W? Mieszanie kanałów, czy może coś innego?
    a więc tak kolego...
    plik ten otrzymałem z zeskanowania odbitki bo jak dokopałem się do negatywu i wyciąłem pojedyńczą klatkę to dowiedziałem się, że w labie nie zeskanują mi tego bo...potrzebne są minimum 3 kaltki tzn że miałem tego nie wycinać...
    bezmyślnie się zachowałem ale wcale nie żałuję
    dlatego taka jakość fotki.
    jeśli chodzi o kadr to: w sumie nie wiem czy chciałbym na nim więcej nieba.
    zastosowałem taki poprostu. pół na pół. dzisiaj już w to nie wnikam. może jak dokopię się znowu do tego negatywu to przekadruję to zdjęcie trochę inaczej jeśli wogóle będzie miejsce na to.

wstawione zdjęcia to jak zauważyłeś B&W ale nie tylko gustuję w takich...
    jeszcze wtedy kiedy dopiero co poznawałem PS'a to robiłem to najprościej jak chyba można tzn saturation na 0. Później dopiero zabawa z kontrastem itd.
    Jak narazie z Chanel Mixerem to tylko się bawiłem.

Uprawnienia umieszczania postów