mi sie strasznie Green podoba ostatnie zdjecienie tylko ze wzgledu na modelke, bardzo fajna kompzycja
mi sie strasznie Green podoba ostatnie zdjecienie tylko ze wzgledu na modelke, bardzo fajna kompzycja
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
wielkie dzięki. bo zaraz obrosnę w piórkaZamieszczone przez thorin
dodam, że na egzaminach też się najbardziej podobała...
autentycznie okazuje się, że ostatnie zdjęcia w danej sesji wychodzą najlepiej bo...modelce sie już nie chce...
ponoć tak to jest.
A ja zapodam takie zdjęcie:
Jakoś mi się spodobało na początku i tak zostało, w porównaniu do innych pokazanych tutaj zdjęć to dno i 2 metry mułu, ale dla mnie jest wyjątkowe. Może ktoś zrozumie ;-)
350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...
Skojarzyło mi się z jednym moim: http://212.33.73.85/tomaszg/foto/200...71x09.jpg.html
![]()
![]()
Sorki ale nic ne widzeZamieszczone przez perian
![]()
Idzie Panie nowe....
Miałem na myśli jakość fotki, kompozycyjnie jest ok, aczkolwiek, jeśli miałbym coś zmienić to odrobinę bym się zniżył do tego ujęcia (w tym momencie jest trochę z góry) oraz obniżył odrobinę linię horyzontu. Ale tak jak napisałem na początku, ogólnie te zdjęcia to dla mnie de beściaki. Zapytam na marginesie, bo widzę że lubisz B&W, jak konwertujesz zdjęcia z cyfry do B&W? Mieszanie kanałów, czy może coś innego?Zamieszczone przez marcingreen
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
Mi też się to zdjęcie bardzo podoba, klimat i modelka super, ale jeśli już miałbym się do czegoś przyczepić to właśnie kompozycyjnie - IMO głowa jest odrobinę za bardzo wciśnięta w róg zdjęcia.Zamieszczone przez thorin
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
niezły młyn
co kraj to obyczaj![]()
a więc tak kolego...Zamieszczone przez Smaczny
plik ten otrzymałem z zeskanowania odbitki bo jak dokopałem się do negatywu i wyciąłem pojedyńczą klatkę to dowiedziałem się, że w labie nie zeskanują mi tego bo...potrzebne są minimum 3 kaltki tzn że miałem tego nie wycinać...
bezmyślnie się zachowałem ale wcale nie żałuję
dlatego taka jakość fotki.
jeśli chodzi o kadr to: w sumie nie wiem czy chciałbym na nim więcej nieba.
zastosowałem taki poprostu. pół na pół. dzisiaj już w to nie wnikam. może jak dokopię się znowu do tego negatywu to przekadruję to zdjęcie trochę inaczej jeśli wogóle będzie miejsce na to.
wstawione zdjęcia to jak zauważyłeś B&Wale nie tylko gustuję w takich...
jeszcze wtedy kiedy dopiero co poznawałem PS'a to robiłem to najprościej jak chyba można tzn saturation na 0. Później dopiero zabawa z kontrastem itd.
Jak narazie z Chanel Mixerem to tylko się bawiłem.