jak widać, nie wszyscy wiedzą jak wstawić miniaturę.
Rrobione niestety z ręki (statyw pożyczony), na ISO 3200. Ciężko było w ogóle coś zrobić. Co powiecie na to? Wiem, że szału nie ma, ale bez statywu ciężko było...
Jeśli używasz analoga to film przy wywoływaniu mozna forsować.
Co to znaczy ? To znaczy że jeśli masz film iso200 to naświetlasz go jak iso100 czyli wydłużasz czas a potem przy wywoływaniu zmienia się po prostu czas kąpieli.
I cała filozofia.
Co do labu to pewnie jak zaniesiesz film i się dogadasz to Ci sforsują film.
PS co do fot które pokazujecie to jakoś zaskakująco kiepsko wam wyszły, no ale to tylko dwa zdjęcia z wielu które robili inni a nie pokażą więc zakładam że to wypadek przy pracy tym bardziej że naświetlanie na długich czasach i sesje nocne to fascynująca podstawa fotografii, osobiście nie robiłem bo nie miałem pomysłu na co miałbym wykorzystać takie zdjęcia a oszczędzam migawkę :P
Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 01-01-2010 o 13:53
Ja gdybym miał statyw mógłbym zrobić o wiele lepsze zdjęcia. Te wyżej są fajne, ale na pewno robione ze statywem.
Szkoda że nie znalazłeś wyższego stanowiska ludziska trochę przeszkadzają, no i chyba wąż spustowy by się przydał bo jednak poruszenie nawet na miniaturce widać.
Zdjęcia się podobają zwłaszcza przez to że widać zabudowę a nie sam fajerwerk.
Dokładnie jest pierwszy plan. Fajne foty. A co do wielokrotnego naświetlania, żeby na zdjęciu mieć same błyski w powietrzu, to można zasłaniać obiektyw, np. czapką i przed wystrzałem odsłaniać.