Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: wymiana migawki 1dsIII

Domyślnie

mysle ze z takim przebiegiem trzeba to brac od razu pod uwage
    na nowe czesci a juz w szczegolnosci tak strategiczne jak migawka jest normalna gwarancja i na naprawe i czesc...imo przynajmniej tak sie to normalnie powinno dziac

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No niestety trzeba szykowac gdzies tam chocby sie psychicznie przygotowac ze trzeba bedize bez zajakniecie wylozyc te 1200zl ale jezeli masz szczescie bedziesz miec spokoj na dlugi czas....Mam znajomego ktory ma 4 migawke w swoim 1d2 i jest zadowolony wiec nic tylko zmieniac

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Zakładając że ta migawka polata jeszcze 40k klapnieć to jest to długiiiiiiiiiiiiiiiiii czas. Ja swoje 40D mam 1,5 roku i zrobiłem ok 10k ...

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Zakładając że ta migawka polata jeszcze 40k klapnieć to jest to długiiiiiiiiiiiiiiiiii czas. Ja swoje 40D mam 1,5 roku i zrobiłem ok 10k ...
    zależy jak na to popatrzeć ja w 2009 roku zrobiłem jedynką 34k zdjęć

są jeszcze inne serwisy w Polsce, na cb przewinęła mi się cena nawet 800zł jak dobrze pamiętam, podzwonić i popytać można zawsze, tylko pytanie czy żytnia wtedy wymieni za darmo jak padnie przed tymi 200/300k

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

To tak czy siak po roku czasu raczej się zwrócił aparat i zarobił na nową migawkę

Domyślnie

Jutro jade do serwisu....po telekonferencji jest szansa na wymiane migawki w ramach limitu 300.000...na razie tylko diagnoza bo ni emoge zostawic aparatu ze wzgledu na robote...po zdiagnozowaniu usterki i tak beda czekac na migawke wiec bede musial jechac jeszcze raz...oczywiscie zdam relacje jak przebiegly kontakty z zytnia

Domyślnie

No wiec jestem po pierwszej wizycie na zytniej...jak na razie musze powiedziec ze jest ok.
    - sprawdzenie licznika
    - ocena migawki
    wszystko szybko i od reki
    zaproponowali zebym zostawil aparat to mi zrobia na jutro ale niestety w sobote potrzebuje sprzetu wiec umowilem sie na wtorek z opcja wymiany w ciagu kilku godzin
    nie chce przechwalic ale na razie wyglada ok

Domyślnie

Trzeba mieć jakieś dokumenty od aparatu tj. gwarancję (choćby nie aktualną), dowód zakupu, czy wystarczu sam aparat. Nie posiadam Ds-a, ale jakbym kupił to wolę wiedzieć, czy od sprzedającego wymagać powyższych dokumentów.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Coś już napisał Awatar krzysiek13
    Miasto
    Iława / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Trzeba mieć jakieś dokumenty od aparatu tj. gwarancję (choćby nie aktualną), dowód zakupu, czy wystarczu sam aparat. Nie posiadam Ds-a, ale jakbym kupił to wolę wiedzieć, czy od sprzedającego wymagać powyższych dokumentów.
    Byłem ostatnio ze swoim 1D na czyszczeniu i dopytywałem się o potencjalną wymianę migawki. Panowie z Żytniej powiedzieli, że jest gwarancja na 200.000 klapnięć i nie trzeba mieć żadnych papierów do wymiany migawki.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Potwierdzam.
    W moim 1Dmk2 wymienili na 2'gi dzien bez pytania o zadne dokumenty.
    Mialem przebieg 90 tysiecy.
    Jako ciekawostke powiem ze to juz druga wymiana w tym aparacie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów