Witam,
Dręczy mnie pewna rzecz odnośnie... no właśnie, jak da radę sobie Autofocus Canona 1000D z Tamronem 17-50. Jaki AF w Tamronie jest każdy wie... ;-). Pewnie nie raz będzie trzeba użyć przysłony f/2.8... i jak tam sobie będzie radził Autofocus? W jakich sytuacjach... głównie wakacje, widoki, od czasu do czasu coś w domu, także tutaj będzie trochę słabsze światełko, tak samo czasem na wakacjach zdarza się robić ''rodzinne'' jak jest trochę ciemniej lub przy sztucznym oświetleniu - lampa... uliczna ;-)
Interesuje mnie również sprawa odszumiania RAW. Wiem, że tej funkcji nie da się wyłączyć... Czy będzie to mocno przeszkadzać? Bo głównie korzystam właśnie z RAW. Aparat także będzie w większości wykorzystywany do makro, tutaj iso100 - 200 ... czasem 400 i dłuższe czasy, tak 1/50... czasem do 1, 2 sek, oczywiście wykorzystuję światło zastane i dlatego te czasy. Czy wtedy odszumianie RAW może dać o sobie znać?
I tak po za tym z samej ciekawości jaka jest różnica między przetwarzaniem 12 i 14 bitowym?
Pozdrawiam.
Szczęśliwego Nowego Roku 2010!