Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Eizo S1931

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Eizo S1931

Panowie i Panie,

mam pytanie dotyczące monitora Eizo S1931, a dokładnie jego wbudowanych głośników. Korzystałem z nich sporadycznie ale wczoraj zaczęły nagle szumieć i przerywać (jak stare radio) a następnie całkiem przestały działać.
    Gniazdo3,5mm w kompie jest OK bo podłączałem inne głośniki. Kabelek łączący komputer z monitorem też jest OK bo po podłączeniu słuchawek do gniazda z boku obudowy monitora dźwięk jest transmitowany, czyli ewidentnie nawaliły wbudowane głośniki.

Czy ktoś miał podobny problem i znalazł "domowe" rozwiązanie czy czeka mnie serwis?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Skoro objaw był w dwóch głośnikach jednocześnie, to wg mnie nawaliło coś na drodze wtyczka - > głośniki. Podejrzewam zimny lut. Trzeba rozbebeszyć i szukać, albo odnieść do serwisu.
    Dwa głośniki na raz/jednocześnie/w tym samym czasie się nie psują
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

U mnie co prawda w modelu niżej (s1921) padło gniazdo, co prawda gdy lekko poruszam wtyczką to zacznie działać, na szczęście te głośniczki są mi zupełnie zbędne

Domyślnie

Kup sobie głośniki wolnostojące przecież dźwięk z głośników wbudowanych w monitor niszczy wszelką przyjemność z muzyki płynącą.

Domyślnie

Tak też zrobiłem i kupiłem ten zestaw głośników. Świetnie grają i wyglądają

http://img707.imageshack.us/i/2664.jpg/
    5d-rzwiowe auto, jasne okna z czerwonymi obwódkami i mocne światło ;-)

Uprawnienia umieszczania postów