Cytat Zamieszczone przez vicodin Zobacz posta
mam takie pytanko: jak często chcesz ten zoom używać? zoomy tych ogniskowych już nie pracują fajnie, 20x użyjesz tylko przy słonecznej pogodzie lub ze statywem i oczywiście obiektyw już nie ma fajnego rysunku i kontrast spada (mamy mydełko na zdjęciach).

tego sx1 miałem krótko w rękach ale osobiście do gustu pod względem jakości odbitki (nie tego co pokazuje monitor) bardziej przypadł s90. jeżeli starczy ci "tylko" 10x zoom to polecam sx120 i powtórzę to co każdemu komu zależy na jakości do filmów jest kamera do zdjęć aparat.
Właśnie zoom bardzo by się przydał do zdjęć na odległość, do kręcenia filmów. A kontrast można przecież ustawić, nie?
Dla mnie zoom jest właśnie bardzo ważny. Mam olympusa u740 z 5x zoomem i wiem już, że 10x by mnie nie zadowolił. Kupuje nowy sprzęt ponieważ: chce mieć większy zoom (przynajmniej 20x), lepsze zdjęcia (większe też? [szeroki kąt]), lepszą jakość video (HD/F,HD). Ja nie chce małego kompaktu. Zależy mi na ultrazoomie czy jak to sie fachowo nazywa.?

Tylko u mnie jest tak, że potrzebuje aparat i kamerę w jednym. Wole kompakt z dobrymi filmami HD niż kamerę robiącą zdjęcia.