Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
Nie musi mieć charakteru powtarzalnego. Przecież możesz mieć miesiąc czy 2 pomiędzy zleceniami, a co miesiąc nie będziesz przecież zawieszać i odwieszać działalności prawda? Wszystko zależy od tego ile tych ślubów w ciągu roku masz.

Ale jak to pięknie ująłeś co US to inna bajka :/ Mnie co do rozliczenia powiedziano np. żebym ujął to w zeznaniu rocznym i uregulował ewentualne niedopłaty podatku z tego tytułu.

Lepiej ująć zdjęcia jako działalność artystyczną bo masz wtedy 50% udział kosztów, a nie 20% jak przy umowie o dzieło.
Napisałem jak to ujął US Poznań, i z rozmów z inspektorami kontroli z US-ów łódzkich wiem że stanowisko jest w wielu przypadkach takie że jeśli masz stronę z ofertą to znaczy, że działasz w sposób zorganizowany i ciągły. Dlatego lepiej jest wystąpić o interpretację indywidualną a odpowiednio przedstawiony stan faktyczny i nasze stanowisko w wielu przypadkach (pewnie ze wzgledu na lenistwo urzędników i niechęć do rozkładania sprawy na czynniki) powoduje uzyskanie interpretacji taką jak chcemy.