Pokaż wyniki od 1 do 10 z 286

Wątek: Sposoby rozliczania w firmie prowadzącej usługi fotograficzne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No to super.
    Zatem z tego co zrozumiałem wnioski są następujące:
    Koszt utrzymania własnej działalności gospodarczej - jeżeli jest się już zatrudniony na umowę o pracę i działalność foto byłaby dodatkowym zajęciem to niecałe 600pln miesięcznie (karta podatkowa + składka zdrowotna)
    Jeżeli chcemy prowadzić wyłącznie własną działalność to będzie to przedsięwzięcie w cenie około 1150pln miesięcznie (karta podatkowa + pełna składka zus), z bonusem od polandu w postaci zniżki na zus - czyli przez pierwsze dwa lata niecałe 600pln

Trzeba przyznać, że nasza ojczyzna nie zachęca fotografów ślubnych do bycia wobec niej uczciwym finansowo
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    No to super.
    Zatem z tego co zrozumiałem wnioski są następujące:
    Koszt utrzymania własnej działalności gospodarczej - jeżeli jest się już zatrudniony na umowę o pracę i działalność foto byłaby dodatkowym zajęciem to niecałe 600pln miesięcznie (karta podatkowa + składka zdrowotna)
    Jeżeli chcemy prowadzić wyłącznie własną działalność to będzie to przedsięwzięcie w cenie około 1150pln miesięcznie (karta podatkowa + pełna składka zus), z bonusem od polandu w postaci zniżki na zus - czyli przez pierwsze dwa lata niecałe 600pln

Trzeba przyznać, że nasza ojczyzna nie zachęca fotografów ślubnych do bycia wobec niej uczciwym finansowo
    nie chce wprowadzac Cie w blad, ale chyba cos zle liczysz - nie jest tak, ze jesli jestes juz na umowie o prace to masz poplacone skladki zdrowotne? dlaczego mial bys placic ZUS?

przy karcie podatkowej swiadczenia zdrowotne mozna odliczyc! czyli prowadzisz sobie dzialalnosc gospodarcza jako jedyne zrodlo dochodu i od kwoty jaka ustali Ci US odejmujesz ZUS i roznice ktora wyszla jest obowiazujaca Cie oplata

poprawcie mnie

Uprawnienia umieszczania postów