Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 286

Wątek: Sposoby rozliczania w firmie prowadzącej usługi fotograficzne

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

placisz albo ~60-80 zł co miech , albo 20% od przychodu ( odjąć składkę zdrowotną , cześć jej ) , wybieraj sam
    no comment...

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strebor Zobacz posta
    A jak tak to oczywiście lata obsługuje różne firmy ale mi się jeszcze nie zdarzyło żeby klient się wyrwał do przodu z zus-em
    No to nie płacisz nic, nie wysyłasz nic, ale możesz się spodziewać że po picie 16-ym wezwą Cię z kwitami, bo będą przekonani że się walnąłeś. Naraziłeś na uszczerbek na zdrowiu psychicznym pracowników US'a
    A tak się akurat złożyło, że mam już kasę na zus i podatek za cały rok.
    W zasadzie to bym nawet wolał od razu zapłacić wszystko i nie bawić się co miesiąc (mieć wszystko z głowy).

Mam nadzieję że jednak nie będą wzywać, no ale zobaczymy.

Dzięki i pozdrawiam.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    placisz albo ~60-80 zł co miech , albo 20% od przychodu ( odjąć składkę zdrowotną , cześć jej ) , wybieraj sam
    Przy księdze p-r wliczasz też koszty np.paliwo, sprzęt, oprogramowanie, wyjście do restauracji, pobyt w hotelu itp.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no jesli ktos ma ochotę rzeźbić się w koszta , czy płacić za księgową jego sprawa

dla mnie to tylko więcej papierów i zabawy

poza tym w sezonie w miesiącu przychód powiedzmy 12.000 zł = 2200 zł podatku , kiedy ja płacę całe 53 zł ...
    no comment...

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rozumiem że masz kartę i kwota stała nawet jak w miesiącu nie masz ślubu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no tak , zresztą nie ma miesiąca tak naprawdę żeby nic a nic nie zarobić
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    materiał w miarę na bieżąco schodzi , dochodzą zadatki itp sprawy

zresztą nawet jak się nie ma przychodu to kilkadziesiąt złotych nie boli tak
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 01-07-2010 o 19:46 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dla dopiero wchodzącego na rynek to będzie pewnie nie jeden miesiąc

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie Czy mowicie o VAT?

No wlasnie - klient akceptuje cene i jest zadowolony a na koncu rozmowy dowiaduje sie, ze ma doplacic 22% VATu ktorego i tak nie odliczy.. I kicha.
    Umowy inaczej nie da sie spisac majac dzialalnosc. Co robicie w takich sytuacjach? Doliczacie juz na poczatku VAT? Ja dopiero wchodze w fotograficzny rynek za kase, do tej pory robilem jako 2gi fotograf na slubach i dwa obskoczylem u znajomych za free.
    Puki co w mojej drugiej branzy nie mam problemow z VATem ale ten na slubach, chrztach mnie przeraza - przeciez tu klient niczego nie odliczy :/
    Jakies sugestie?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Jakies sugestie?
    Klient ma znać cenę końcową, czyli ile ma Tobie zapłacić. VAT i Twoje sposoby rozliczania go nie obchodzą i tyle.
    Zupełnie jak w sklepie - masz podane ceny jakie zapłacisz przy kasie i tylko takie Cię obchodzą. A to ile za dany produkt jest VATu (mniej za chleb, więcej za Colę) to już Cię nie obchodzi, prawda?

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Klient ma znać cenę końcową, czyli ile ma Tobie zapłacić. VAT i Twoje sposoby rozliczania go nie obchodzą i tyle.
    Zupełnie jak w sklepie - masz podane ceny jakie zapłacisz przy kasie i tylko takie Cię obchodzą. A to ile za dany produkt jest VATu (mniej za chleb, więcej za Colę) to już Cię nie obchodzi, prawda?
    Dzieki Vitez, to jest wlasnie odpowiedz ktorej oczekiwalem. W glownej dzialalnosci mam inne uslugi ktore wyceniam netto a VAT zostaje odliczany przez firmy klientow - tu jest o wiele latwiej.
    Aha w przypadku ktory opisales na umowie z klientem uwzgledniasz info o VAT, prawda? Tyle, ze klient zna kwote koncowa z VATem juz i zapis w umowie to tylko formalnosc przy ew. pozniejszej kontroli?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Strona 12 z 29 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów