Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Lampy studyjne w kosciele.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Nie no nie mam pytan... Swiecic lampami studyjnymi to 'sacrum profanum', przeciez to jest idiotyzm. Klecha wezmie wiecej niz 'co laska ale nie mniej jak' i zazwyczaj przestaje sie interesowac. Niech robia tak tak dalej a niebawem starca klientow, jaka para bedzie bedzie zainteresowana parafia gdzie po ceremoni nie bedzie zdjec bo ksiadz nie pozwolil blyskac. Tak sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedzie trwala ta ciemnota...
    Tiaaa....
    Ta ciemnota będzie trwała prawdopodobnie tak długo jak długo ludzie nie zrozumieją, że ślub bierze się dla zdjęć.:rolleyes:
    Rzeczywiście pora zrozumieć, że to fotograf jest główną postacią na ślubie...:rolleyes:

A tak bez żartów to przecież ślub w kościele nie jest obowiązkowy. Skoro komuś nie pasują zasady panujące w jakiejś organizacji zawsze może się wypisać...
    5d MkII

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja raz robiłem zdjęcia na I Komunii i miałem 2xCY200K postawione. Tu widać jak stały lampy :

Chyba dość nieinwazyjnie. Odpalane 580II na manualu na małej mocy w sufit kościoła. Ponadto ksiądz ze 3-5 razy w czasie uroczystości przypominał, że uroczystość obsługują fotografowie do tego wyznaczeni i prosił o to, by nikomu nie przyszło do głowy przeszkadzać i robić zdjęć (także lamp mi zbytnio nie wyzwalali swoimi kompakcikami). Lampom raczej rzadko zdarzyło się nie odpalić, fotocele odziwo działały.

Całość wyszła tak : http://storage2.cba.pl/cb/komunia/index.html

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów