Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Lampy studyjne w kosciele.

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

skoro ksiądz taki wyluzowany, niech się pofatyguje do studia i tam da ślub, przynajmniej nie będzie cyrku. Pomysł chybiony na maxa, chyba sam nie brałeś ślubu i nie wiesz co w tym momencie jest najważniejsze, dla młodych, dla rodziny. Jak nie chcesz ludziom zepsuć uroczystości, to jasne szkło i już.
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Dziwi mnie takie luzackie podejście księdza. Wprawdzie były święta i szopka, ale nie można robić szopki z tak ważnej uroczystości. Moim zdanie to byłaby masakra. Fotograf jest najmniej ważny, a najlepiej żeby był niezauważalny.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

a ja się jeszcze zastanawiam nad połączeniem światła zastanego z żyrandoli kościelnych, czyli tak ok. 2800-3200K i lamp błyskowych - 5500K
    ubaw może być nieziemski - ale nie dla młodych. ja osobiście nie jestem zwolennikiem mieszania świateł. o ile nie muszę koniecznie włączać lampy to tego nie robię i jest ok. jasny obiektyw i podbite ISO daje radę
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Plebs, który jest pod ręką kleru trzymany powiedział co wiedział ;]
    Nie ma i nie będzie przyzwolenia na żadne szaleństwa i inne cuda diabelskie w kościele!!!!

FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mssk Zobacz posta
    a ja się jeszcze zastanawiam nad połączeniem światła zastanego z żyrandoli kościelnych, czyli tak ok. 2800-3200K i lamp błyskowych - 5500K
    ubaw może być nieziemski - ale nie dla młodych. ja osobiście nie jestem zwolennikiem mieszania świateł.
    Pomarańczowe nakładki na softboxy, albo złote parasolki. Będzie jeszcze śmieszniej...

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

ubaw może być nieziemski - ale nie dla młodych. ja osobiście nie jestem zwolennikiem mieszania świateł. o ile nie muszę koniecznie włączać lampy to tego nie robię i jest ok. jasny obiektyw i podbite ISO daje radę
    filtry CTO na lampy.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Co za kretyński komentarz o "klerze, co to trzyma łapy..." etc. Sorry.

Do liturgii (każdej, także ślubnej) można podejść na dwa sposoby:

1. Jako osoba wierząca - wtedy liturgia jest czynnością nieco "innej kategorii" niż życie codzienne i robienie z niej cyrku nie przystoi.

2. Jako osoba niewierząca - a wtedy liturgia jest swego rodzaju spektaklem, czymś w rodzaju misterium odgrywanego na scenie, działaniem teatralnym o wymowie symbolicznej.

Jakby Cię prosili o uwiecznienie premiery "Dziadów" w Narodowym (właśnie premiery, nie mówię o próbach!), to też byś wlazł na scenę ze studyjnymi lampami? Czy raczej próbowałbyś zrobić jak najlepsze zdjęcia tak, żeby nie rozpraszać aktorów i publiczności? Czyli - jak ktoś napisał wyżej - tak, żeby cię nie zauważali?
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Dokładnie poza tym chodzi tu o JAK NAJWIERNIEJSZE i NIEINTRUZYJNE przekazanie tego co dzieje się podczas obrzędu. Czy to będzie obrząd katolicki, czy buddyjski, nieistotne. Dlatego NARUSZANIE charakteru tego obrządku poprzez inwazję świateł błyskających z kilku stron NIE JEST prawidłowym sposobem wykonywania pracy.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził. Przy takiej zbieraninie ludzi, jaka jest na takiej uroczystości, zawsze znajdą się osoby, którym się taka "dyskoteka" nie spodoba i będzie krytyka. Jeżeli fotograf zajmuje się fotografią ślubną to nie jest to dla niego korzystna sytuacja. Czyli najbezpieczniej jest robić fotki tak by nie narazić się na krytykę przynajmniej za sposób robienia zdjęć.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Zablokowany

Domyślnie

Wlasnie chocby po to aby zdominowac zastane swiatlo zyrandoli...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów