Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Lampy studyjne w kosciele.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Zasada w kościele powinna być taka: Fotograf ma być niewidoczny. I to jest najlepsza cecha wszystkich zawodowców - są zajefajne zdjęcia z ceremonii, ale jak on to zrobił, bo myślałem że go tam nie było??
    Studyjne lampy są dobre ale do pracy typowo w celu zrobienia zdjęć, gdzie trzeba wszystko zaaranżować, popróbować itd. Ale na żywca msze oświetlać... Bez przesady. To taki trochę przerost formy nad treścią.
    Z punktu widzenia widza też to jest beznadzieja, gdzie wybieram się na ślub - dla wielu jet to również osobiste przeżycie, a tu chcąc nie chcąc uraczają mnie błyskaniem lamp studyjnych zewsząd. Niieee...
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Zablokowany

Domyślnie

Czasy są takie ze mlodzi coraz częściej uwagę przykladaja do tego jaka limuzyna podjada, czy tez na jakiej sali będzie zabawa. Sam faktu ze to ich slub schodz na dalszy plan. Niestety dla tradycjonalistow tak będzie coraz czescej. Wspomnę choćby film Wesele
    W.Smarzowskiego, gdzie wytyka się kamerzyscie niewielkie rozmiary kamery;-))) Czy nie z tego powodu wielu fotografów(ja eszze nie mam;-), używa 'bracketow' czy 'gripow' własnie na weselach? Smieszne ale prawdziwe.
    Jesli młodych/rodziców na to stać, to chcą mieć wszystko największe, najefektowniejsze. Wyznają zasadę - jak na widza tak nas piszą.. Studyjne oświetlenie w kościele w takim układzie nie zawsze będzie czymś nie pozadanym. Poza lapaniem światła zastanego i dopalaniem lampa, mozna wnieść jakieś urozmaicenie do kompletu zdjęć. No i zero szumow na fotkach...
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 30-12-2009 o 15:49

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Nie no, ja mam zdanie zgodne z Ernest_DLRS'em. Do nie dawna jeszcze widzialem wysmiewanie wieszania halogenow przez kamerunow na kinkietach koscielnych, a teraz widze, ze i fotopstrykom takie rzeczy do glowy przychodza.

Przeciez to zniszczy caly klimat ceremonii.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A już tak całkiem przy okazji to nie bardzo sobie wyobrażam po cholerę te lampy tam rozstawiać - to raczej recepta na kiepskie niż dobre zdjęcia, ale może ktoś tak lubi...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Lepiej oddać zdjęcia z szumem (ostatnio nawet modnym) niż robić show w kościele. Osobiście staram się jak najmniej używać lampy, lub jeśli są do tego warunki to wogóle nie używać. Lepiej przyłozyć się do zajefajnych kadrów niż zastanawiać się czy w danym momencie wszystkie błyskograty wypalą..
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Czasy są takie ze mlodzi coraz częściej wiedza uwagę przykladaja do tego jaka limuzyna podjada, czy tez na jakiej sali będzie zabawa. Sam faktu ze to ich slub schodz na dalszy plan. Niestety dla tradycjonalistow tak będzie coraz czescej. Wspomnę choćby film Wesele
    W.Smarzowskiego, gdzie wytyka się kamerzyscie niewielkie rozmiary kamery;-)))
    Jesli młodych/rodziców na to stać, to chcą mieć wszystko największe, najokazalsze choc po prawdzie nie zawsze najlepsze.Wyznają zasadę - jak na widza tak nas piszą.. Czy nie jest to dobry klient? Studyjne oświetlenie w kościele nie jest w takim układzie czymś najgorszym... Poza lapaniem światła zastanego i doplabiem lampa może wnieść jakieś urozmaicenie izrro szumow na fotkach.
    jeśli lubujesz się w kiczu, bezguściu i tandecie to rozstawiaj choćby i PARy RGB coby "klimaciku" fotom w kościele nadać...
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    jeśli lubujesz się w kiczu, bezguściu i tandecie to rozstawiaj choćby i PARy RGB coby "klimaciku" fotom w kościele nadać...
    + pare wytwornic dymu i bedzie git ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

też nie jestem pewien, czy to dobry pomysł
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    a ja bym chetnie zobaczyl sesje w kosciele z uzyciem normalnego sprzetu studyjnego. mocne lampy, softboxy, itd.
    w sumie moze nie bylo by to takie glupie ustawic na zurawiu beauty-dish nad para mloda
    na zurawiu disha ?

nie no albo na powaznie albo w ogole , tak to se mozna same portrety czaskas a reszta to co ? w calym ujeciu oltarza czy szerszym kadrze para mloda i zuraw ? parodia wyjdzie...

o ile na sali rozumie o tyle w kosciel to przeginka lekka , jak ktos juz wyzej pisal , fotograf powinien byc nie zauwazony , i nie chodz o to jak to sie moze przelozyc na same zdjecia , to tez , ale para mloda chce miec troche swietego spokoj dla siebie a nie blyskanie co 10s lampami...

nie ma co szopki odstawiac
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

również wydaje mi się ze to nie jest dobry pomysł...
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów