Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Ojjjjjjjjjjjjj, "nikosiowcy" maja problem :(

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    i po co taka informacje nikon podaje? jak komus sie to zdazy to raczej uda sie do serwisu
    Podaje po to, zeby ten komu sie to przydazy 1. Nie martwil sie od razu, ze go to po kieszeni stuknie 2. Wiedzial, ze nalezy mu sie bezplatna naprawa i nie dal sie splawic jakiemus niedoinformowanemu gostkowi z lokalnego oddzialu Nikona.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Ciekawe jak to skomentuja, pewno w stylu "eeee, tego... a 350d to jest plastikowe a 1d gubi zdjecia na lexarach!"
    Tu nie ma co komentowac, jest wadliwa partia, dobrze, ze uzytkownicy zostali zawczasu poinformowani (bywaja firmy z roznych branz, ktore ida w zaparte i wolaja kase) i ze naprawa jest nawet po latach bezplatna.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    Nikon? dziekuje, postoje.
    No i to jest wlasnie piekne, ze jest wolny rynek, rozni producenci, modele i kazdy wybiera to co mu odpowiada, a nie jak za dawnych czasow Zenit i Kiew

Nie wiem wiec, czemu Kolega sie tak frustruje tym Nikonem, przeciez nie uzywasz i nie zamierzasz...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no i szykuje sie kolejna wojenka.. Oba obozy zbierają siły.

Ja mam takie przemyślenia: tak jak pisze Muflon, taki komunikat oznacza troskę o klienta i profesjonalizm, wzięcie pełnej odpowiedzialności. Z drugiej strony moze to być tzw. strzał w stopę, bo w ten sposób dla przyszłych klientów wysyłają bardzo zły sygnał - że ich produkty są wadliwe i nie mają nad tym odpowiedniej kontroli.

Ponieważ w przeciwieństwie do samochodów, aparaty nie zagrażają utratą życia, może zastanawiać tak radykalna decyzja Nikona. Być może jest tak źle, że postanowili pokazać, iż zdają sobie z tego sprawę i pracują nad poprawą sytuacji
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    A o co tu wojowac? Jest wadliwa partia (NIEDOBRZE) jest komunikat (DOBRZE) i koniec historii.

No chyba, ze Kolega Kubaman jakas wojne zacznie, zeby udowodnic, jaka to niedobra praktyka jest takie publiczne informowanie klienta, jak to u Kolegi we zwyczaju gdy chodzi o pewna firme...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    No chyba, ze Kolega Kubaman jakas wojne zacznie, zeby udowodnic, jaka to niedobra praktyka jest takie publiczne informowanie klienta, jak to u Kolegi we zwyczaju gdy chodzi o pewna firme...
    Nie zaczepiaj, proszę. Przecież napisałem swoje zdanie w poście, który cytujesz. Podszedłem raczej poważnie do sprawy.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Dla porównania, wyobrażacie sobie, że Canon wysyła ogłoszenie: "w pewnej partii 10D wykryto problemy BF/FF. Usuniemy je na nasz koszt (również jesli aparat jest po gwarancji), prosimy przesłać body do serwisu"? Bo ja jakoś nie...
    Z Lexarami sie przyznali
    http://www.dpreview.com/news/0505/05...lexaralert.asp

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman

Ja mam takie przemyślenia: tak jak pisze Muflon, taki komunikat oznacza troskę o klienta i profesjonalizm, wzięcie pełnej odpowiedzialności. Z drugiej strony moze to być tzw. strzał w stopę, bo w ten sposób dla przyszłych klientów wysyłają bardzo zły sygnał - że ich produkty są wadliwe i nie mają nad tym odpowiedniej kontroli.

Ponieważ w przeciwieństwie do samochodów, aparaty nie zagrażają utratą życia, może zastanawiać tak radykalna decyzja Nikona. Być może jest tak źle, że postanowili pokazać, iż zdają sobie z tego sprawę i pracują nad poprawą sytuacji
    Nie sądzę, by Nikon - duża, uznana firma, kiedykolwiek ucierpiała z powodu przyznania się do błędu. Ważne by znaleźli sposób na uniknięcie takich czy innych błędów w przyszłości, a sprzęt sam będzie wydawał pozytywną opinię o jego producencie :-) A jeśli poprawka o której mowa wpłynie na to, że firmware v2 będzie poprawnie pracowało na każdym D70, to ranga firmy IMHO nawet wzrośnie...

Jeśli zaczepiamy o rynek samochodowy, to FORD - gigant tego rynku, dał kiedyś ciała z poduszkami powietrzymi w Mondeo - Delphi coś spieprzyło i poduszki same, bez powodu wybuchały. Firma szła w zaparte, że nie ma wady fabrycznej, dopóki nie wydarzyła się seria nieszczęśliwych wypadków, w tym jeden w chyba Rzeszowie. A nawet mimo nie było oficjalnego przyznania się do błędu, tylko z tego co wiem notka do serwisów, żeby wymieniać jaśki w Mundkach, z jakiegoś zakresu numerów silnika czy nadwozia...to dopiero )_*(&*%&% .. a mimo to nadal kupa ludzi jeździ Fordami, w tym i ja ...
    Pozdrawiam
    Marek

macieq
    Guest

Domyślnie

Nigdy tego nie potrafilem zrozumiec.
    Czemu ta (typowa polska) zawisc(czy jak to nazwac)??
    Czytam forum Nikona i zdarzaja sie posty gdzie miesza sie z blotem uzytkownikow Canona, no i odwrotnie.
    Takimi bzdurami zajmuja sie ludzie ktorzy nie robia zdjec a sa sprzetowymi fanatykami.
    Prawda jest taka ze jak sie nie potrafi robic zdjec to czy to bedzie Canon, Nikon czy jakis inny aparat to w niczym to nie pomoze.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macieq
    Prawda jest taka ze jak sie nie potrafi robic zdjec to czy to bedzie Canon, Nikon czy jakis inny aparat to w niczym to nie pomoze.
    forums.dpreview.com

i poczytaj sobie

w naszym kraju nad Odra to jest lajcik ostra jazda to dopiero jest w Europie Zachodniej i USA

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów