Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Ojjjjjjjjjjjjj, "nikosiowcy" maja problem :(

Dopiero zaczyna Awatar sp7uto
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie Ojjjjjjjjjjjjj, "nikosiowcy" maja problem :(

"Poczytaj mi mamo" ( urywek z fotopolis.pl )

Jak poinformowano naszą redakcję, firma Nikon w procesie kontroli jakości wykryła, że komponenty zastosowane w wybranych modelach lustrzanek cyfrowych firmy mogą być wadliwe. Dotyczy to następujących aparatów:

* Nikon D2H
    * Nikon D70
    * Nikon F55

Wadliwe działanie dotyczy pracy układów automatycznego pomiaru ekspozycji i automatycznego ustawiania ostrości. Firma zobowiązuje się do bezpłatnego usunięcia wad - nawet po upływie terminu gwarancji...

Więcej:

http://fotopolis.pl/n.php?n=3423

pozdrawiam, oby nas omijały podobne przygody...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

dziwne te objawy uszkodzenia czujnika ekspozycji

i po co taka informacje nikon podaje? jak komus sie to zdazy to raczej uda sie do serwisu
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekawe jak to skomentuja, pewno w stylu "eeee, tego... a 350d to jest plastikowe a 1d gubi zdjecia na lexarach!"

Dopiero zaczyna Awatar sp7uto
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie

"Fanatycy religijni" POSTARAJĄ się o jakąś dobrą wymówkę
    Wierzę w nich i ich możliwości perswazji...

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Ja tam nie mam nic do Nikona - nigdy go nie używałem
    Takie podejście firmy wydaje mi się jak najbardziej na miejscu. Przypomnijcie sobie akcję z wycofywaniem Mercedesów klasy A ze zbyt wąskimi osiami (ups).
    Osobiście wolał bym żeby Canon w takim przypadku (wierzę że nigdy nie da tak ciała) postąpił podobnie a nie olał użytkowników.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie chce mi sie wierzyc ze D70 moze miec jakakolwiek wade, przeciez wg. zoltego forum to jest najlepszy aparat jaki mozna kupic
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pocztalem sobie forum nikona i oto jaka wypowiedz znalazlem - ludzie czemu i za co my sie tak nie lubimy; to jest chyba chore?! walic podziały

"Ja myślę że Canon-ierzy wynajęli hackerów żeby takie rzeczy umieścić na stronie internetowej i konkurencję pognębić. Chyba coś do nich doszło o D200 i zesrali się ze strachu "
    Are you brave enough?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sp7uto
    * Nikon D2H
    * Nikon D70
    * Nikon F55
    albo mnie sie cos zle wydaje, albo D2H i F55 to aparaty z zupelnie innej bajki. a tu wadliwe sa komponenty pomiaru w dokladnie tych modelach... to co? te same sa uklady pomiaru? DD

przeciez F55 to go...na plastikowa wydmuszka, bardziej dziecinna niz D50 ?!?

a tak bardziej serio: Nikon ma ostatnio potezne problemy z kontrola jakosci. co i jeden egzemplarz D70 sie wali i musi wracac do serwisow. i mowiac szczerze, nawet przestalem w ogole myslec o D70 jako alternatywie do 350D (z gorsza matryca, ale lepszymi mozliwosciami) kiedy znajomi pytaja co kupic. bo po co maja sobie robic problemy i turlac sie z serwisem Nikon Polska??? jesli mozna kupic nawet potencjalnie mniej pasujacy do potrzeb 350D, ale przynajmniej dajacy gwarancje, ze bedzie dzialal kiedy zajdzie taka potrzeba.

co mi po bog wie jakim aparacie, w ktorym sie migawka czy cos tam schrzani i ktorym nie bede mogl robic zdjec??? Nikon? dziekuje, postoje. wole cos co dziala
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 30-09-2005 o 09:32
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna Awatar cahe

Domyślnie

o! widze kolejny wątek, który jest dla kochanych kolegów canonierów okazją do podbudowania się - "tak, wybrałem właściwy system". tak, wybraliście właściwy system, gratuluje koledzy ;-).

a to że Nikon dał ciała, nie ulega żadnej wątpliwości.
    potłuczone lustro, pomałana migawka, tragiczne oko i troche szkła opakowanego w metalowe, przerdzewiałe korpusy... i zero efektów!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Wiedziałem, że ktoś to w końcu podrzuci... Ludzie, przecież takie zachowanie świadczy właśnie o profesjonaliźmie firmy, która potrafi się przyznać do błędu i na własny koszt go naprawić! Dla porównania, wyobrażacie sobie, że Canon wysyła ogłoszenie: "w pewnej partii 10D wykryto problemy BF/FF. Usuniemy je na nasz koszt (również jesli aparat jest po gwarancji), prosimy przesłać body do serwisu"? Bo ja jakoś nie...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów