Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
to akurat kwestia dyskusyjna, bo co zrobisz jak w pełni "załadowana" karta padnie? może być problem , oczywiście wszystko zależy od nawyków, ale bezpieczniej jest kilka kart mniejszych IMHO
Jeżeli robiłbym bardzo ważne zdjęcia np. ślubu i z 4 kart padała by mi akurat ta gdzie małżonkowie zakładają sobie obrączki ogólnie moment kulminacyjy i cała kwintesencja sytuacji to i tak mimo tego że miałbym inne zdjęcia całość jest niestety ogólnie mówiąc skopana. Więc ten argument nie przemawia do mnie.

Jedynym wyjściem z sytuacji jest po prostu robienie kopii zdjęć. Jeżeli aż tak bardzo bym nie ufał swojemu sprzętowi (który oczywiście zawsze może zawieść) to jest to jedyne sensowne rozwiązanie. Są urządzenia które można kupić specjalnie przeznaczone do tego celu (fotobanki) i nie są one wcale drogie. Wówczas mógłbym mówić o tym że jestem w miarę zabezpieczony. Ale to że z jednej z 4 kart najważniesze zdjęcia zostaną stracone nie ma i tak nic wspólnego z pojemnością nośnika. Jedyną konsekwencją byłoby wypracowanie co jaki czas taką kopie robić. Wg mnie to jedyny sposób dający jakąś gwarancję przynajnie na odzysanie zdjęć z ostatniego backupu.